agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun?
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen kavil
  • 1 Gönderen antebi

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2013, 09:29   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Smile Yarı gölgeye uygun sebzeler

Herkese merhaba. Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm ancak fırsat bulamadığım amatör bir şekilde sebze yetiştiriciliği konusunda sizlere danışmak için bugün üye oldum. Üniversitem sebebiyle an itibariyle istanbul da olsam da haziran başı gibi memleketim Eskişehir'e dönmeyi düşünüyorum. Önemli olarak etiketlenmiş konuları ve internetten diğer araştırmaları sürdürsem de bir konu açmak daha faydalı olur diye düşündüm.

Evim müstakil bir ev ve 30 küsür yaşında olması sebebiyle sokak seviyesinin altında.

Arka ve ön bahçede tahmin edebileceğiniz gibi oldukça büyük ağaçlar mevcut ve toprağın güneş gördüğü saatler oldukça kısıtlı. Sabah ve akşam üstüne doğru bir kaç saat güneş alıyor sadece.

Toprağın kalitesi hakkında kesin istatiksel bir bilgim yok ancak bir kaç sene öncesine kadar babam aşırı bereketli olmasa da domates, biber, salatalık, maydanoz, nane, soğan gibi sebze-otları yetiştirdi. Fide şeklinde alınabilecekleri fide, tohumdan çimlendirmem gerekenleri tohumdan yetiştirerek bu yaz 3 ayımı bu işe ayırmayı düşünüyorum. Bütçemin aşırıya kaçmayacak şekilde yeterli olacağını zannediyorum.

Ancak kiraz kayısı erik elma ağaçlarının bahçede bulunması bir kaç önemli yazıda okuduğum gibi sebzelerin gübresine suyuna ortak olur mu diye endişeleniyorum.

En kısa sürede bahçenin detaylı fotoğrafları siteye koymaya çalışacağım. Verebileceğiniz her türlü tavsiye, öneri, eleştiriye şu anda açık durumdayım. Araştırmaya devam ediyor olsam da en basitinden iç anadoluda yani eskişehirde basit sebze yetiştiriciliği için uygun çok güneş istemeyen sebzelerden örnek verebilirsiniz.

İyi Forumlar

mozen beğendi.
kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2013, 10:30   #2
Ağaçsever
 
antebi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 49
Fazla işık ihtiyacı olmayan türler seçerseniz daha iyi sonuç alırsınız.Bu türler hakkında bilgili arkadaşlar size yardımcı olacaktır.

mozen beğendi.
antebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024