agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Börek (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/9424.htm)

abk 20-03-2008 10:34

Börek
 
Diyetteyim ya, yiyemediğim böreğin tarifini vereyim dedim.:p Çok pratik bir börek bu. İşten eve dönünce önce mutfağa girip fırını çalıştırıyorsunuz. Elinizdeki yufka paketini (1-1,5 kg, yaklaşık 4-6 yufka ) masanın üzerine bırakıp ceketinizi çıkarıyorsunuz. 1 yumurtayı büyükçe bir kaseye veya yoğurt kabına (zenfree duymasın:p ) kırıp üzerine biraz tuz ekleyip karıştırın. Öyle çırpmanıza falan gerek yok. Bir çatalla iki-üç tur karıştırın yeter. Üzerine yoğurt (yaklaşık 1-1,5 su bardağı ) yoğurt yoksa süt ekleyin. Yoğurt eklediyseniz birazda su koyun. Yarım bardak kadar da sıvı yağ ekleyip tekrar çatalımızla karıştırıyoruz. Yufkayı elimizle koparıp (zor geliyorsa koparmadan) yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. (En sevmediğim kısım tepsi yağlamaktır. Ben de biraz sıvı yağı tepsiye döküp, yufkadan kopardığım parçası sanki bir kumaş parçası gibi kullanarak yağlıyorum, böylece elim yağlanmıyor.) Yufkalar karışık, buruşuk bir şekilde tepeleme tepsiye yerleştirildikten sonra hazırladığımız yumurtalı karışımı üzerine gezdirerek döküyoruz. Fırına sürüp pişmesini bekliyoruz. Eğer evde yumurta kalmamışsa sadece yoğurt kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Esas malzememiz yufka. Yufka olduktan sonra diğerlerinden bulduğumuzu kullanmamız yeterli.
Mümkünse sıcak yerseniz daha lezzetli. Soğuduktan sonra o ilk andaki kadar lezzetli olmuyor.
Şimdi özetliyorum.
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak su
Yarım bardak sıvı yağ
tuz
( yoğurt ve su yerine süt de kullanbilirz)
Karıştırıp, parçalayıp tepsiye yığdığımız yufkaların üzerine döküyor ve fırına sürüyoruz.
Afiyet olsun.

Gülgün 20-03-2008 12:32

Çook pratik bir börek tarifi de benden.2 veya 3 yufkadan birini yağladığınız tavaya seriyorsunuz,diğer yufkaları parçalayıp gelişigüzel yarısını koyuyorsunuz.Bir çorba kasesinde yağ ve suyu karıştırıp bir miktarını yufkaların üzerine döküyorsunuz.Peynir veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyi de yayıyorsunuz ve kalan yufka parçalarını koyuyorsunuz.Tekrar biraz yağlı su,en alta serdiğiniz yufkanın uçlarını tavanın içine toplayıp elinizle sıkıca bastırdıktan sonra kalan suyuda en üste döküp,kısık ateşte ocağa koyuyoruz.Üzerine bir kapak kapatıp altı pişeşiye kadar belkiyoruz,alt üst edip diğer tarafını da pişirdikten sonra,afiyetle yiyoruz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024