agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Damla çikolatalı un kurabiyesi (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/38800.htm)

hira 02-02-2016 23:52

Damla çikolatalı un kurabiyesi
 
1 Eklenti(ler)
Kayınvalideme sürpriz doğum günü partisi yaptık. Hepimiz birer tepsi birşeyler yapıp eltimde toplanamak üzere harekete geçtik. Benim payıma damla çikolatalı kurabiye düştü. Bende sizinle tarifi paylaşmak istedim çünkü yiyenler bayıldı.

250 gr. Tereyağı

1 kahve fincanı ayçiçek yağı

3 çorba kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya (bu bendendi, tarifte yoktu)

3 kahve fincanı bugday nişastası

4.5- 5 su bardağı un

yapılışı- Un haricindeki tüm malzemeyi krema kıvamına gelene dek karıştırarak un ekliyorsunuz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak tepsiye diziyorsunuz. Asla üzerlerine bastırıp yassılaştırmayın, zaten yayılacaklar. Çikolatayla süsleyin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Altları kızarana kadar pişirin... Ağızda dağılan, pişmaniye tadında bir kurabiye.. Yiyenler bir daha istiyor.

Ozlem A 03-02-2016 19:11

Eline sağlık Sevgili hira, tereyağını oda sıcaklığında mı koyuyorsun?

nazlı06 03-02-2016 19:21

Kivami nasil oluyor goruntu guzel

hira 03-02-2016 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1437352)
Eline sağlık Sevgili hira, tereyağını oda sıcaklığında mı koyuyorsun?

Evet oda sıcaklığındaki tereyağını kullanıyoruz. Yazmayı unutmuşum, iyiki sordun Ozlemcim.

hira 03-02-2016 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1437354)
Kivami nasil oluyor goruntu guzel

Hamurun kıvamını soruyorsunuz sanırım. Herşeyin miktarı belirtildiği için Tarifin tutmamasına imkan yok. Denemenizi öneririm.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020