Krep, Kaygana, Akıtma
4 Eklenti(ler)
Malzemeler
2 Sb Süt 2 Yumurta 1,5 Sb un 1/2 Çay kaşığı kabortma tozu Pişirmek için tereyağı. Yapılışı: Bütün malzemeyi çırpma kabına alıp çırpıyoruz. Akışkan bir hamur elde edeceğiz. Krep tavası vb ateşe koyup iyice ısındığından emin oluyoruz. Bir çay kaşığı kadar tereyağı, sterseniz sıvı yağla da tavanı yağlanmasını sağlıyoruz. Bir ölçü kaşıgıyla hamuru tavanın ortasına döküp, elimizle dairesel hareketlerle yayıyoruz.Hamurun üst kısmı pişme noktasını belli ediyor. Diğer tarafını çevirip pişiriyoruz, afiyet olsun. Eklenti 589412 Eklenti 589413 Eklenti 589414 Eklenti 589415 |
Gece gece bu yapılmaz dimi agzimiz sulandi. Afiyet olsun
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Veya benim gibi işin kolayına kaçarsınız, krep makinesini karışıma daldıra daldıra onlarca krebi anında hazırlarsınız. :D http://www.agaclar.net/forum/329166-post15.htm |
Alıntı:
|
İçerisine peynir ve domates koyup sarmak lazım. Yanınada mis gibi çay..
Afiyet bal şeker olsun. :) |
Alıntı:
Birde yemek hali var İsmail. Tavuk soteyi içine koyup, üzerine kaşar bütün ince dilim koyup fırına veriyorsun. Harika oluyor. Kıymalı olabilir. Üst üst koyulup, arasına krema pasta yapılabilir. Kullanım alanı çok:). Teşekkür ederim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024