agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   BalKabaklı Börek (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/37654.htm)

telato 17-07-2015 13:36

BalKabaklı Börek
 
1 Eklenti(ler)
Bayramda gelen misafirlere verdiğimiz kabaklı böreği bugün sizlerle paylaşmak istedim, yapım aşamasında 4 kişinin el emeğinin
olduğu kollektif bir çalışma oldu, bu işlerden hiç anlamadığım için umarım gereksiz ayrıntılara girmemişimdir...

MALZEMELER:

-Un
-Sıvı yağ
-Tuzlu su
-Toz şeker

Eklenti 566658

İlk olarak bahçenizde yetiştirdiğiniz bir balkabağına ve sizi adım adım takip eden ve ne yapmaya çalıştığınızı anlamaya çalışan bir kediye sahip olmanız gerekiyor:D

telato 17-07-2015 13:42

4 Eklenti(ler)
Eklenti 566663

Eklenti 566664

Eklenti 566665

Eklenti 566666

Balkabağı kesilir, kabukları soyulur ve rendelenir..

telato 17-07-2015 13:44

4 Eklenti(ler)
Eklenti 566667

Eklenti 566668

Eklenti 566669

Eklenti 566670

2 Tepsi için 1.5 kg un, 4 kaşık yağ ve tuzlu su ile yoğrulur.

telato 17-07-2015 13:46

4 Eklenti(ler)
Eklenti 566671

Eklenti 566672

Eklenti 566673

Eklenti 566674

Son aşamada yumruklanarak hamur elde edilir, hamur bezelere ayrılır ve her beze oklava yardımıyla açılır.

telato 17-07-2015 13:48

4 Eklenti(ler)
Eklenti 566675

Eklenti 566676

Eklenti 566677

Eklenti 566678

Açılan hamurun üzerine kaşıkla sıvı yağ dökülür ve şeker ile balkabağı rendesi serpilerek rulo yapılır.

telato 17-07-2015 13:50

4 Eklenti(ler)
Eklenti 566679

Eklenti 566680

Eklenti 566681

Eklenti 566682

Daha sonra tepsi sıvı yağla yağlanır ve hazırlamış olduğumuz rulo şeklindeki hamurlar tepsiye dizilirek üzerine sıvı yağ dökülür.
Fırında 45 dk pişirilir...

telato 17-07-2015 13:51

1 Eklenti(ler)
Eklenti 566683

Afiyet Olsun..

Jakin 17-07-2015 13:52

Nefis görünüyor.. İlk fırsatta yapılacak.. :) Teşekkürler.. :)

hira 17-07-2015 15:59

Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?

telato 17-07-2015 17:01

Sayın Hira; Annem ve ablama sordum aynı lezzeti vermiyormuş, yavan oluyormuş:(

loveforlife 18-07-2015 06:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1396493)
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?

Sevgili Hira,

Bu şekilde yapılanı da bizimkini de defalarca yedim. Açıkçası bizim yaptığımız benim damak zevkime çok daha fazla uyuyor. Bizimkinin içindeki ceviz, üzerine dökülen kabak suyu çok farklı bir lezzet katıyor. Biz de eskiden bizim tarifi baklavalık yufka açarak (tek tek) yapıyorduk ama şimdi hazır baklavalık yufkalarla yapıyoruz. Böreklik yufka ile değil ama bizim yaptığımızı baklavalık yufkayla denemenizi tavsiye ederim, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır.

Sayın Telato,

Annenizin ellerine sağlık. Anne eli değdi mi lezzet ayrı güzel oluyor. Bayramların olmazsa olmazlarından kabak böreği. Biz bu kadar yaza kalınca bayram kabak bulamıyoruz maalesef.

Afiyetle yemek nasip olsun inşallah...

telato 18-07-2015 09:43

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Sayın Loveforlife; Söylediklerinize katılmamak mümkün mü? Anne eli değince herşey bir başka oluyor:D

Eklenti 566771

murer 21-07-2015 08:02

Çocukluğumdan beri evde yapılır çok güzel olur..Hiç denemeyenlere tavsiye ederim değişik bir tat.Bu böreğe şerbet dökülürse tatlı da oluyor..Emeğinize sağlık güzel tarif.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024