BalKabaklı Börek
1 Eklenti(ler)
Bayramda gelen misafirlere verdiğimiz kabaklı böreği bugün sizlerle paylaşmak istedim, yapım aşamasında 4 kişinin el emeğinin
olduğu kollektif bir çalışma oldu, bu işlerden hiç anlamadığım için umarım gereksiz ayrıntılara girmemişimdir... MALZEMELER: -Un -Sıvı yağ -Tuzlu su -Toz şeker Eklenti 566658 İlk olarak bahçenizde yetiştirdiğiniz bir balkabağına ve sizi adım adım takip eden ve ne yapmaya çalıştığınızı anlamaya çalışan bir kediye sahip olmanız gerekiyor:D |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 566663
Eklenti 566664 Eklenti 566665 Eklenti 566666 Balkabağı kesilir, kabukları soyulur ve rendelenir.. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 566667
Eklenti 566668 Eklenti 566669 Eklenti 566670 2 Tepsi için 1.5 kg un, 4 kaşık yağ ve tuzlu su ile yoğrulur. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 566671
Eklenti 566672 Eklenti 566673 Eklenti 566674 Son aşamada yumruklanarak hamur elde edilir, hamur bezelere ayrılır ve her beze oklava yardımıyla açılır. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 566675
Eklenti 566676 Eklenti 566677 Eklenti 566678 Açılan hamurun üzerine kaşıkla sıvı yağ dökülür ve şeker ile balkabağı rendesi serpilerek rulo yapılır. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 566679
Eklenti 566680 Eklenti 566681 Eklenti 566682 Daha sonra tepsi sıvı yağla yağlanır ve hazırlamış olduğumuz rulo şeklindeki hamurlar tepsiye dizilirek üzerine sıvı yağ dökülür. Fırında 45 dk pişirilir... |
1 Eklenti(ler)
|
Nefis görünüyor.. İlk fırsatta yapılacak.. :) Teşekkürler.. :)
|
Ellerize sağlık, Namını çok duydum ama tatma fırsatım olmadı henüz. Ben gibi hamur açma kabilyeti olmayanlar hazır yufka ile yapsa Nası olur acaba?
|
Sayın Hira; Annem ve ablama sordum aynı lezzeti vermiyormuş, yavan oluyormuş:(
|
Alıntı:
Bu şekilde yapılanı da bizimkini de defalarca yedim. Açıkçası bizim yaptığımız benim damak zevkime çok daha fazla uyuyor. Bizimkinin içindeki ceviz, üzerine dökülen kabak suyu çok farklı bir lezzet katıyor. Biz de eskiden bizim tarifi baklavalık yufka açarak (tek tek) yapıyorduk ama şimdi hazır baklavalık yufkalarla yapıyoruz. Böreklik yufka ile değil ama bizim yaptığımızı baklavalık yufkayla denemenizi tavsiye ederim, vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır. Sayın Telato, Annenizin ellerine sağlık. Anne eli değdi mi lezzet ayrı güzel oluyor. Bayramların olmazsa olmazlarından kabak böreği. Biz bu kadar yaza kalınca bayram kabak bulamıyoruz maalesef. Afiyetle yemek nasip olsun inşallah... |
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Sayın Loveforlife; Söylediklerinize katılmamak mümkün mü? Anne eli değince herşey bir başka oluyor:D
Eklenti 566771 |
Çocukluğumdan beri evde yapılır çok güzel olur..Hiç denemeyenlere tavsiye ederim değişik bir tat.Bu böreğe şerbet dökülürse tatlı da oluyor..Emeğinize sağlık güzel tarif.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024