agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Meyveli Pasta (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/34448.htm)

hilalll 24-04-2014 01:55

Meyveli Pasta
 
Malzemeler
Pandispanya için:
3 yumurta
3 fincan şeker
4 buçuk fincan un
Kabartma tozu,vanılya
Süt,sıvıyağ

Krema:
1 paket kremole vanilyalı
1 paket kremşanti
Süt

Üzeri için:

Mevsim meyveleri
1 paket tart jöle
2 kaşık şeker

Yapımı:
Şeker ve yumurtamızı çırpıyoruz. Un kabartma tozu,vanilya eleyerek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Yumurtalar yeterince iriyse gerek kalmıyor ama kıvam çok koyuysa kek hamuru kıvamına gelene kadar azar azar sıvıyag ve süt eklemesiyle uzun bir süre çırpıp hamuru hazır ediyoruz.Hemen hepimizin evinde bulunan orta boy fırın kabını yağlayıp un serpiştirp firçayla tepsimizi hazir hale getiriyoruz.180. 200 derecede pişirıp soğumaya alıyoruz.

Krema için iki paketide aynı kaba boşaltıp ikibucuk su bardagı+1 çay bardagı soğutulmuş süt ekleyip çırpıyoruz.Kremada buzdolabında dinlenmeye geçebilir bu aşamada.

Ve geldik eglenceli kısma meyvelerden bir demet hazırliyoruz.Tamamen soğumuş pandispanyayi ikiye kesiyoruz.isteğe göre biraz süt ya da sulandırılmış reçelle nemlendirebiliriz krema sürmeden önce krema sürüp muz dilimleri döseyip üst katı kapatıp pastamızın dışını kalan kremayla kaplayalım.Sıra geldi meyvelere zevkinize kalmış bu kısım. Son olarak tart jöleyi üzerindeki tarife göre pisirip karıştırarak birkaç dakika soğutuyoruz. İster fırça ile ister kaşıkla meyveleri jöle ile kaplıyoruz.Bikaç saat buzdolabında dinlenmeli hatta bir gece beklese daha hoş olur.
Afiyet olsun. Denerseniz fotoğraflarını bana da gösterirsiniz olur mu?

hilalll 24-04-2014 02:03

1 Eklenti(ler)
Eklenti 485761


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024