agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Tavada sebzeli pide (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/32794.htm)

akçabardak 26-09-2013 15:38

Tavada sebzeli pide
 
2 Eklenti(ler)
Teflon tavada sebzeli pide


Tarifi çok kolay ve çabuk hazırlanan bir tarif.

Malzemeler:

2 yumurta
8-10 tatlı sivri biber
2-3 orta boy domates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat, tuz
2 su bardağı un
1 çay bardağ zeytin yağı
Yapılışı:

Biberleri yıkadıktan sonra ince ince doğradım, domatesler de yıkanıp kabukları soyulduktan sonra ufak ufak küp şeklinde doğradım, derin bir kabın içine doğranmış domates ve biberleri aldım, yumurtaları, sütü, zeytin yağı, karbonatı ve tuzu da ilave ettikten sonra, yavaş yavaş unu ilave ederek kaşıkla tüm malzemeyi karıştırdım, ocakta teflon tavaya 1 yemek kaşı kadar sıvı yağı koyup kızdırdım, hazırlamış olduğum harcı ikiye bölerek tavada arkalı önlü iki tane pideyi pişirdim. Afiyetler olsun

Not: hamuru mücver gibi ama biraz daha koyu olacak.

Eklenti 444556


Yanına da çay demledim, bir taraftan da eşim çayını yudumlarken bulmacasını çözüyor ;)
Buyurun hep beraber olsun.
Eklenti 444557

Güler 26-09-2013 15:44

Ellerinize sağlık, yazlık-kışlık ayrımına başladım, evin içinde dönecek yer kalmadı. O kadar da yorgunum ki, bu çay süper geldi. Hele pide de nefis görünüyor.

Hava da bugün o kadar güzel ve sıcak ki, erken mi başladım diyeceğim ama bayramda misafirler var, ben de burada olmayacağım. Çoluk çocuk ne nerde bilemezler diye onların yorganlarını-battaniyelerini ayarlayayım istedim.

kimyager147 26-09-2013 15:48

Çok güzel görünüyor. bir an önce tadına bakmak için eşime havale edeceğim.

akçabardak 26-09-2013 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1203220)
Ellerinize sağlık, yazlık-kışlık ayrımına başladım, evin içinde dönecek yer kalmadı. O kadar da yorgunum ki, bu çay süper geldi. Hele pide de nefis görünüyor.

Hava da bugün o kadar güzel ve sıcak ki, erken mi başladım diyeceğim ama bayramda misafirler var, ben de burada olmayacağım. Çoluk çocuk ne nerde bilemezler diye onların yorganlarını-battaniyelerini ayarlayayım istedim.

Güler hanım işleriniz çok fazlaymış, yardıma ihtiyaç olursa ben buradayım, bir koşup gelirim, ben de zaten biraz nefes alasınız diye hazırladım afiyet olsun, işler bitmez oturun biraz soluklanın, evet hava çok güzel, güneş sıcacık sıcacık ısıtıyor.
En sevdiğim mevsim ne çok sıcak, ne çok soğuk, insanın içi kıpır kıpır oluyor
tam işlenecek zamanı ama ben daha o işlere başlamadım bile.
Bir yandan da bayram teleşı, bu bayramı biz misafirsiz geçireceğiz, yaz boyunca hep misafirlerim vardı, biraz başbaşa kalalım.
Size kolay gelsin

akçabardak 26-09-2013 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kimyager147 (Mesaj 1203222)
Çok güzel görünüyor. bir an önce tadına bakmak için eşime havale edeceğim.


Hoş geldiniz sayın kimyager147,

bence de havale edin ve tadına bakmanızı tavsiye ederim,
afiyet olsun.

akçabardak 26-09-2013 17:15

Çok teşekkür ederim sayın kiraz çiçeği.
Şimdiden afiyet olsun, umarım tadını beğenirsiniz.

kelebek çalısı 03-07-2014 23:30

Karbonat yerine instant maya kullanarak (mücver yaparken kullandığım gibi) da yapılabileceğini düşündüm. Domatesin suyu ve çekirdeklerini ayrıştırıp o şekilde kullanıyoruz sanırım. Deneyeceğim pratik, sağlıklı bir yaz lezzeti. Kışın domates tüketmediğimden, tam zamanıdır.

Elinize sağlık.

akçabardak 04-07-2014 16:27

Çok teşekkür ederim sevgili kelebek çalısı.

Ben midemden dolayı maya kullanamadığım için genelde ya karbonat ya da kabartma tozu kullanırım sevgili kelebek çalısı, sizler tabi ki dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Domatesin suyunu ve çekirdeğini çıkartmadan sadece kabuklarını soyup doğramıştım.
Aslında kışın domates kullanmamanız sağlık açısından çok doğru yapıyorsunuz, keşke bizler de yapabilsek ne iyi olur.
Umarım siz de beğenirsiniz bu tarifi, şimdiden afiyetler olsun.

malina 04-07-2014 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1302276)
Kışın domates tüketmediğimden, tam zamanıdır.

Kış için yazdan biraz domates konservesi hazırlamıyor musunuz?

kelebek çalısı 04-07-2014 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1302589)
Kış için yazdan biraz domates konservesi hazırlamıyor musunuz?

Konserve olarak yapıp kullanınca hoşuma gider mi bilmiyorum. Hiç düşünmemiştim bunu açıkçası. Çok gerektiğinde hazır konserve olarak tükettiğim oluyor, bütün veya, doğranmış şekilde burada bulunuyor. Domatessiz yemek gerçekten tatsız ve özellikle zeytinyağlılar boynu bükük kalır ama alışmışım, aramıyorum bile. ;)

kelebek çalısı 04-07-2014 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1302584)
Çok teşekkür ederim sevgili kelebek çalısı.

Ben midemden dolayı maya kullanamadığım için genelde ya karbonat ya da kabartma tozu kullanırım sevgili kelebek çalısı, sizler tabi ki dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Domatesin suyunu ve çekirdeğini çıkartmadan sadece kabuklarını soyup doğramıştım.
Aslında kışın domates kullanmamanız sağlık açısından çok doğru yapıyorsunuz, keşke bizler de yapabilsek ne iyi olur.
Umarım siz de beğenirsiniz bu tarifi, şimdiden afiyetler olsun.

Benim de mayaya karşı midem hassas ama tam çözemedim bu durumu. Mücverde maya kullanıyorum mideme hiç dokunmuyor ama mayalı fırın ürünlerini yapıp tükettiğimde iyi gelmiyor. Bileşimindeki malzemelerle mi ilgili bunu bir türlü çözemedim. :)

Şimdi deneyecektim bu tarifi ama şansa bakın evdeki son süt de kefir mayalamaya gitti az önce. Artık yarın :) keyifle yapacağım. Domates çok sulu ise azaltarak deneyeyim. Domatesin kalan suyunu da ziyan etmeyip azcık zeytinyağı, tuz, çekilmiş karabiber ile mideye indirmek gerek ama. ;)

Teşekkür ediyorum.

malina 04-07-2014 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1302606)
Konserve olarak yapıp kullanınca hoşuma gider mi bilmiyorum. ;)

Denemeden bilinmez :)
Birkaç kavanoz yapın bence, seneye çok yaparsınız...

Domates (konserve, kurutma, sos)

akçabardak 04-07-2014 17:36

Bence de denemeye değer sevgili kelebek çalısı, sevgili malinanın da dediği gibi çok seveceksiniz, yazın domatesin en bol olduğu zaman kavanozlara koyuyorum kışın o kadar rahat oluyor ki, her şeyde kullanılabiliyor ve çok lezzetli oluyor.

jojoba 04-07-2014 18:17

iftar için pratik ama lezzetli bir tarif bakınıyordum tamda... tek başına yemekte istemiyor insan. Çok pratik ve lezzetli gözoküyor, elllerine sağlık Sn. akçabardak

akçabardak 04-07-2014 18:44

Teşekkür ederim sevgili jojoba, denemeden lezzetini anlayamazsınız.

kelebek çalısı 05-07-2014 16:33

2 Eklenti(ler)
Çok beğendim. ;)


Tariften farklı, domates suyu ve çekirdekli kısımları eksilttim, karabiber çektim ve instant maya (5 gr.) kullandım.

Nefis oldu. Çok teşekkürler Sayın akçabardak. Ne iyi ettiniz de paylaştınız bizlerle.

Eklenti 506993

Eklenti 506994

Yanında dünden mayalanmış kefirim ve cecil peyniri yakıştı.

Sevgilerimle. ;)

limon_sever 05-07-2014 17:05

Sayın akçabardak,

İftar için yapmayı düşünüyoruz. Teflon tavalardan çapı 20 cm ve 30 cm olanlardan var, hangisiyle yaptınız acaba?

akçabardak 05-07-2014 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1302805)
Sayın akçabardak,

İftar için yapmayı düşünüyoruz. Teflon tavalardan çapı 20 cm ve 30 cm olanlardan var, hangisiyle yaptınız acaba?

Sayın limon-sever her iki tavayla da yapabilirsiniz, ben 30 cm. lik olanla yaptım, önemli olan alt üst edip çevirmek, 20 lik tavayla yaparsanız hamuru 2'ye bölüp kısık ateşte iki defada pişirebilirsiniz, hangisi kolayınıza giderse onu tercih edin, afiyetler olsun, iyi ramazanlar dilerim.

akçabardak 05-07-2014 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1302800)
Çok beğendim. ;)


Tariften farklı, domates suyu ve çekirdekli kısımları eksilttim, karabiber çektim ve instant maya (5 gr.) kullandım.

Nefis oldu. Çok teşekkürler Sayın akçabardak. Ne iyi ettiniz de paylaştınız bizlerle.

Eklenti 506993

Eklenti 506994

Yanında dünden mayalanmış kefirim ve cecil peyniri yakıştı.

Sevgilerimle. ;)

Ellerinize sağlık sevgili kelebek çalısı, çok güzel görünüyor görünce benim de canım çekti şimdi, çeçil peyniri de çok güzel yakışmış afiyet bal şeker olsun, iyi ramazanlar dilerim.

limon_sever 05-07-2014 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1302817)
Sayın limon-sever her iki tavayla da yapabilirsiniz, ben 30 cm. lik olanla yaptım, önemli olan alt üst edip çevirmek, 20 lik tavayla yaparsanız hamuru 2'ye bölüp kısık ateşte iki defada pişirebilirsiniz, hangisi kolayınıza giderse onu tercih edin, afiyetler olsun, iyi ramazanlar dilerim.

Teşekkürler, hemen yapımına başlıyoruz. İftara az kaldı :)

Zeytin ve peynirde katmayı düşünüyoruz. Bakalım nasıl olacak...

akçabardak 05-07-2014 18:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1302819)
Teşekkürler, hemen yapımına başlıyoruz. İftara az kaldı :)

Zeytin ve peynirde katmayı düşünüyoruz. Bakalım nasıl olacak...

Bence çok güzel olur iyi düşünmüşsünüz. Aslında bu hamura dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz, kıymalı olur, haşlanmış patatesli, peynirli, hatta fırında yapılırsa üzerine kaşar rendesi çok yakışır, nar gibi kızarır, pizza gibi olur.

Kolay gelsin afiyet olsun.

limon_sever 05-07-2014 23:24

1 Eklenti(ler)
İftara tam zamanında yetişen pidemiz süper lezzetli olmuş. Miniklerin çok hoşuna gitti.

Eklenti 507051

İlk mesajdaki pidelere göre biraz koyu oldu :)Sanırım peynirden kaynaklanıyor.

hira 05-07-2014 23:36

Çok güzel gözüküyorlar ellerinize sağlık. Bence bu tarife sosiste yasışabilir:)

akçabardak 06-07-2014 07:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1302877)
İftara tam zamanında yetişen pidemiz süper lezzetli olmuş. Miniklerin çok hoşuna gitti.

Eklenti 507051

İlk mesajdaki pidelere göre biraz koyu oldu :)Sanırım peynirden kaynaklanıyor.


Çok güzel olmuş sayın limon_sever, beğenmeniz hoşuma gitti ellerinize sağlık, miniklerin hoşlarına gitmesi çok sevindirici onlar için sebzeli olması çok sağlıklı bir yiyecek afiyetler olsun.

limon_sever 06-07-2014 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1302928)
Çok güzel olmuş sayın limon_sever, beğenmeniz hoşuma gitti ellerinize sağlık, miniklerin hoşlarına gitmesi çok sevindirici onlar için sebzeli olması çok sağlıklı bir yiyecek afiyetler olsun.

Bir dahaki sefer biraz daha malzeme olarak pizzaya benzetmeye çalışacağız ama yine bu şekil hepsini karıştırıp yapacağız. Sanırım sucuk, salam, sosis ve kıymayı biraz pişirmek gerekebilir.

hira 31-10-2014 16:07

1 Eklenti(ler)
Tamda beş çayına uygun bir tarif. Gerçi ben öğlende yaptım ama şimdiye kaldı:) İçine ekstra peynir, zeytin ve kuru kekik ekledim. Teşekkürler akçabardak ablacım:)

pares 31-10-2014 16:17

Bende hafta sonu deneyeyim bari, çok güzel görünüyor :)

akçabardak 31-10-2014 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1329825)
Tamda beş çayına uygun bir tarif. Gerçi ben öğlende yaptım ama şimdiye kaldı:) İçine ekstra peynir, zeytin ve kuru kekik ekledim. Teşekkürler akçabardak ablacım:)

Afiyet bal şeker olsun canımmm, ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

hira 24-12-2014 10:25

Kahvaltıya sebzeli pide yapıyorum. akçabardak ablacım, bu tarifi paylaştın, hep senin yüzünden kilo alıyorum :)

samur 24-12-2014 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1342503)
Kahvaltıya sebzeli pide yapıyorum. akçabardak ablacım, bu tarifi paylaştın, hep senin yüzünden kilo alıyorum :)

Afiyet olsun kilo degil sifa olsun.Boyle pideler filan kiskaniyorum.Hastanede kahvalti olayi yok,oglene kadar az sekerli cay😞


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024