agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   kaşarlı çatlak poğaça (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/32614.htm)

hira 09-09-2013 12:25

kaşarlı çatlak poğaça
 
1 Eklenti(ler)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı tereyağı (eritilip soğutulmuş)
1 tatlı kaşığı tuz
3 tane yumurta (birinin sarısını ayırıyoruz kenara)
2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

yapılışı_ yoğurt,yumurta, yağ ve tuzu karıştırıyoruz kabartma tozu ekleyip unuda azar azar ilave ediyoruz.
yumuşak ir hamur yapıp yumurta büyüklüğünde yuvarlayarak açıp içine kaşar peyniri koyuyor ve yuvarlayarak kapatıyoruz.
180 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun.

jojoba 11-09-2013 15:43

sn hira, harika görünüyorlar ellerinize sağlık. tarifi aldım deneyeceğim

YeniGine 12-09-2013 00:37

:) Sevgili hira, ellerine, tarifine sağlık...

hira 12-09-2013 00:53

teşekkür ederim ablacım:)

Lazuti 12-09-2013 01:11

Ne kadar pişiyor :p

hira 12-09-2013 01:16

40 dakika kadar bi zamanda pişiyor :)

cemo 12-09-2013 13:44

Sevgili Hira

Poğaca yapıldı fırına atıldı az önce. Cıknca foto. yüklerim. Bu ölcüden 15 poğaca cıkardım Az mı oldu ne:)

1 yıldır bu işlere elimi bulaştırmamıştım, inşallah tadı da güzel olur..
Soğuduğunda kaşar sertleşmez mi ne dersin.?

cemo 12-09-2013 13:45

Aaaa... ben kabartma tozunu 1 paket koydum tüüü.

hira 12-09-2013 14:22

şimdiden afiyet olsun güzel Cemo ablacığım :)
soğuduğunda kaşar sertleşiyor ama ben daha sonra yine ısıtarak servis ediyorum.

kabartma tozunu 2 paket koymamın nedeniyle poğaçalar çatlak çatlak oluyor ama bir paket olsada sorun olmaz:)

hira 12-09-2013 15:02

Cemo abla!
poğaçaları yakmadın değil mi? :)

cemo 13-09-2013 10:24

2 Eklenti(ler)
Yakmadım,:D yakmadım hira.
Fırını kapatır kapatmaz evden cıkmak zorunda kaldım. Görüntüler bu güne kaldı. Akşam soğuduğunda tadına baktım beğendim.

Eşim ve komşum da beğendi. Ayrıca sertleşmemişti.
Eklenti 441221

Kabartma tozunu bir paket katmama rağmen çatlamıştı poğacalar. 2 paket katsaymışım çatır çatır çatlıyacakmış demek ki:)
Eklenti 441220

Tarif için teşekkürler.

hira 13-09-2013 10:38

:) rica ederim.. Cemo ablacım, afiyet olsun tekrar. güzel görünüyorlar. ben poğaça malzemelerinin tamamını göz kararı koydum, 2 paket kabartma tozu eklersem acaba nasıl olur diye çıktım yola:)

cemo 14-09-2013 18:06

Biz bu poğaçayı cok sevdik hira. Ölçüyü ikiye katlayıp yeniden deniyorum, 2 kabartma tozu yerine 4 kabartma tozu koyarak deniyeceğim o halde sanırım.

hira 14-09-2013 19:47

yok ablacım ya 4 paket çok fazla olur sanki, ama sen bilirsin yinede:) hem zaten sen 1 paket eklediğin halde poğaçaları çatlatmayı başarmıştın :)

cemo 14-09-2013 19:59

Malzemeyi hazırladım ki normal un yok..organik un diye bişi var evde.Eşim bunla daha güzel olur dedi, ama ne çatladı ne patladı:( Ama eşim, cok lezzetli ığ ığ diye diye yedi. Güya şeker hastası:))

cemo 14-09-2013 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1199456)
hem zaten sen 1 paket eklediğin halde poğaçaları çatlatmayı başarmıştın :)

Ben yine bir paket kabartma tozuyla çatlatayım bunları.:)
Bilen bilmeyen de, ben sürekli mutfakta poğaca yapıyorum sanır:))

hira 14-09-2013 21:13

:) ama şeker hastalığıda çok kötü ya ablacım, benim annemde şeker hastası hemde 30 yanından bu yana..

bir yerde bıkıyor demekki insan, hep perhiz yapmakta kötü.

görende beni hep perhiz yapıyor falan sanır:)

hira 14-09-2013 22:09

bide şöyle birşey var ki; organik un veya kepekli unla yapılan hamur işleri biraz sert oluyor.

jojoba 17-09-2013 13:30

hira dün misafirlerime bu poaçayı yaptım bayıldılar.
tarif icin teşekkürler.

akçabardak 18-09-2013 16:28

1 Eklenti(ler)
Bu sabah kahvaltı için Sevgili hiranın kaşarlı çatlak poğaça tarifinden yaptım,
çok lezzetli oldular, e bahçeden de domates biber olunca, yanına da iki bardak çay, daha ne olsun.

Sevgili hira ya teşekkür ederim vermiş olduğu tarif için.


Eklenti 442463


Denemeye değdi doğrusu, tavsiye ederim ;)

zelish 18-09-2013 17:44

Yapanların ellerine sağlık, hepsi çok leziz görünüyorlar... :)
Bende en kısa zamanda deneyeceğim. ;)

hira 18-09-2013 20:24

afiyet bal şeker olsun akçabardak ablacığım :)
teşekkür ederim.

syuksek 19-09-2013 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1198893)
...Görüntüler bu güne kaldı. Akşam soğuduğunda tadına baktım beğendim.
Eşim ve komşum da beğendi. Ayrıca sertleşmemişti.

Cemocan,
Biz niye görmedik bunları :p

smnvrl 19-09-2013 14:34

Sn akçabardak,
Elinize sağlık.

Çayla ne güzelde gider, olsa da yesek :)

cemo 19-09-2013 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 1200813)
Cemocan,
Biz niye görmedik bunları :p

Döner dönmez göreceksin;)

Sabah Ece ye yaptım, dadandım mı dadanıyorum bişeye. Sabah, akşam çatlak poğaça artık.( ben de çatlağım ya:dilli:)pek sevdim ismini)
Ama yarın beyaz peynirli yapacağım, bakalım nasıl olacak

akçabardak 19-09-2013 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl (Mesaj 1200836)
Sn akçabardak,
Elinize sağlık.

Çayla ne güzelde gider, olsa da yesek :)


Sayın smnvrl,
Şunun şurasında iki saatlik yol, misafirim olun size de yaparım.

smnvrl 19-09-2013 17:47

Sn akçabardak,

Çok teşekkürler, bu samimi davetiniz için :). Eve gittiğimde eşimden rica edeceğim artık :).

Saygılarımla.

hira 19-09-2013 22:08

poğaçanın yapmanın bir kuralı vardır, ya süt-maya ile veya yoğurt kabartma tozu
ile yapılır. mesela sütle yapılan bir poğaçaya yoğurt koyduğunuzda hiç
hoş olmaz.. bende buradan yola çıkarak yoğurt ve kabartma tozuyla, uygun gördüğüm kadar ekledim tüm malzemeyi, sadece her zamanklnden farklı olarak 2 paket kabartma tozu ilave ettim, ortaya çatlak çatlak bir poğaça çıkıncada adını öyle koydum ve beğeninize sundum..

ama bu kadar ilgl göreceğini tahmin etmiyordum...

beni bekleyin anacım, yine gelicem :D

pomodoro 21-09-2013 19:15

1 Eklenti(ler)
Ben de denedim :) Muhteşem oldu. Tarif için teşekkürler...

hira 21-09-2013 22:26

afiyet olsun Sn. pomodoro :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024