Süt receli
Merhaba bu bölümde paylaştıgınız guzel ve değişik tatları görünce ( özellikle malak tatlısı ve süt helvası) ben de süt reçelini paylaşmak istedim sizlerle. Daha cok arapların yaptıgı bir tatmış.Arjantin'de ve Meksika'da ise "dulce de leche" adıyla yapılıyormuş. Fakat sakın kutu sütten yapmayın olmuyor, şişe süt ya da en iyisi bulursanız normal sokak sütüyle yapın. Karamel gibi bir tadı, kokusu ve dokusu var. İnternette bayağı bir sitede de tarifi var.( Resim ve tarif için SÜT REÇELİ - Senem'in Yemekleri ) Ben resim ekleyemiyorum çünkü hepsini yedik:)
Malzemeler 1 lt süt 1 bardak şeker ( ben 2 parmak eksiik koydum) 1 silme çay kaşığı karbonat Evet sadece bu kadar malzeme gerekli.. Sütle şekeri derin bir tencerede kaynama noktasına gelene dek pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca karbonatı ekliyoruz aman dikkat bu asamada altını biraz daha kısabilirsiniz çünkü kabaracak. Şimdi gide gele karıştıra karıştıra bir iki saat pişireceksiniz. Gözünüz korkmasın sürekli başinda durmak daha iyidir kuşkusuz ama ben küçük kızımla oynarken arada gidip gelip karıştırdım gayet de güzel oldu. Olduğunu nasıl mı anlayacaksınız? Boza ya da muhallebi kıvamında olunca tamamdır soğuyunca daha da katılaşacak. İlk denemenizden sonra sevdiğiniz kıvamı kendiniz bulursunuz nasılsa. Kaşık kaşık yiyebilir ya da kurabiyelerin üstüne sürebilirsiniz ama kaşığınız küçük olsun bence :) Afiyet olsun |
çok enteresan bir reçel tarifi :D ellerinize sağlık.
|
Tarif ev yapımı çikolatalı krema yapmak için de kullanılıyor. Kıvam aldıktan sonra bitter çikolata eklenerek hazırlanabilir. Çok lezzetli oluyor. Tavsiye edilir.
http://cahidejibek.com/?s=s%C3%BCt+re%C3%A7eli |
Treliçede kullananılan condense süt bu şekilde hazırlanıyormuş.
Yurt dışında kutu sütü olarak satılıyor ama ülkemizde satılmıyor. |
Sayin Benol Hazaroglu; macrocenter yeniden getirmeye basladi.
|
Ben teflon tencerede denediğimde bile dibi tutuyordu. Dibinin tutmamasını nasıl sağlarız?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024