Ev pizzası
merhaba,
Uzun zamandır yaptığım bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ev pizzası Hamur için malzemeler: 1. Yaş maya 2. Aldığı kadar un 3. Ilık su 4. bir tutam tuz, bir yemek kaşığı sıvı yağ. Sos için malzemeler: 1. 1.5 bardak Domates püresi 2. 1çay kaşığı karabiber, 3. Bir tutam kuru fesleğen, çok az kuru nane,yarım kaşık sıvı yağ. Iç malzemeleri: 1. Sucuk 2. Mantar 3. Kırmızı ve yeşil biber 4. 1 tane kuru soğan 5. Pizza peyniri 6. Sarımsak tozu. Gereçler: Pizza kalıbı/ tepsisi Hoklava. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 379663
Ilk olarak sosu pişiriyoruz ama kaynatmıyoruz, kaynamaya yakın bir kaseye alıp soğutuyoruz. Eklenti 379664 Sos soğurken kullanacağımız malzemeleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz. |
5 Eklenti(ler)
Önce ılık su yarım paket maya, yağ ve tuzu iyice elimizle karıştırıyoruz.
Eklenti 379679 Bir tepsi için bir buçuk su bardağı un yetiyor, iki beze yapıyoruz, hamur yumuşak olacak ki çabuk açılsın. Eklenti 379681 Tepsimize denk gelecek biçimde açıyoruz. Eklenti 379683 Pizza tepsimizi kağıt rulo ile iyice yağlıyoruz ki yapışmasın. Eklenti 379684 Açtığımız hamuru tepsiye alıp yayıyoruz, kenarından taşan fazlası varsa kesiyoruz ve çatalla minik delikler açıyoruz k çok kabarmasın. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 379687
Şekil böyle olmalı, tepsi çabuk pişirmesi için çok ince hamurun fazla kalın olmaması gerek. Eklenti 379688 Domates sosunu heryerine sürüp, kuru sarımsak tozunu hafifce serpiyoruz, taze sarımsak kullanmıyoruz pişince hem tatlı oluyor hemde kokuyor. Eklenti 379689 Pizza peynirinin bir kısmını alta serpiyoruz. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 379693
Ardından sucukları diziyoruz. Eklenti 379694 Ardından pişme sürelerini göz önüne alarak, önce ince doğranmış soğanı serpiyoruz, ardından biberleri en son da mantarı ilave ediyoruz bütün malzeme hamurun heryerine ulaşmalı. Eklenti 379695 Böyle heryeri eşit olmalı. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 379696
Fırınımızı ayarlamayı unutmuyoruz 5 dakika önceden, tel aparatı da koyuyoruz. Eklenti 379697 En üstüne bir tutam daha peynir serpip fırına veriyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 379698
Ve birkaç dakika sonra altı hafif kızarınça tepsiyi çıkarıp hemen kesiyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.. |
Bu ne biçim bir güzellik :D sanırım çok kısa sürede de oluyor, müthiş!!
|
merhaba,
Sevgili Fagus Slyvatica, hazırlaması pişirmesi, yemesi 30 dakika da olup bitiyor. Aslında tabakta resmini eklemek istiyordum fakat ben ikinci tepsiyi hazırlarken birincisinı çoktan yemişler bile:eek: ani gelen misafirlerime yapıyorum :D |
Müthiş bir şey, sadece 30 dakika, tarif için ellerinize sağlık :)
|
Bende firinda pizza pisirmek icin, pizza tasi aldim. Daha yapmaya vaktim olmadi ama onumuzdeki hafta sonu mutlaka yapacagim.
Bu arada pizzaninizda harika gorunuyor. Afiyet olsun. |
Sevgili Almanyali, sabah sabah istah acici hamur isleri göstermeyin bize:)) cok güzel görünüyor ellerinize saglik.
Benim de en az hafta bir kez (cocuklarin israrina dayanamadigimdan) yaptigim hamur islerin´den biri pizza´dir. Pizzaci bir arkadas´dan aldigim hamur icin tarifi sizinki gibi sadece yas mayayi bir badak su da islatip gerisinide ala bildigi kadar sütle yoguruyorum hamuru, (yaklasik bir kilo una 1/2 litre süt) tavisiye ederim, Sevgiler |
merhaba,
Teşekkür ederim arkadaşlar, Ev pizzası dememin sebebi, hepimizin mutlaka evinde kendine özgü yaptığı bir pizza tarifi olması. Bu nedenle sizlerle kendi tarifimi paylaşmak istedim, daha önce değişik şekillerde pişirmeyi de değişik malzemeler kullanmayı da denedim fakat en çok sucuklu sade pizzam ilgi gördü. Süt ile yoğurmayı da denedim sevgili incii, ama hamur toplanıyor açarken sanki kendini salmıyor gibi geldi bana, ama tadı güzel oluyor. Pizza taşı ile yapan bir arkadaşım var sevgili sındırgılı çıtır çıtır oluyor, yalnız tutarken dikkat edin taş çok sıcak oluyor. Sizlerde kendi tariflerinizi burda bizimle paylaşırsanız sevinirim. Fotoğrafları acele ile çektim, bi yüzden tam net değiller bir dahaki pizza yapışımda daha net fotoğraflar eklerim. Ben pizza tepsisi ile yaptım, pizza tavası, pizza taşı normal ince tepsi ile de yapabilirsiniz. Hamurun kalınlığı size kalmış, bazıları kalın sever ben ince seviyorum bu yüzden ince yaptım delik açtım çatalla, kalın olması için delik açmayın çok kabarıyor zaten. |
Ev pizzası
Cok guzel gorunuyor, elinize saglik. Biz de birkac defa evde pizza yapmayi denedik ama hamur konusunu pek beceremedik. Bazen cok sisti ve kalin oldu, bazen de cok sert oldu. Sizin tarifinizle bir daha denesek iyi olacak gibi. :)
|
ellerinize saglık.. zeytin ve mısır konserveside ayrı bir renk katacaktır deneyin:) ben sogan yerine onları eklerimde :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024