agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Ev pizzası (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/30821.htm)

almanyalı 18-03-2013 23:18

Ev pizzası
 
merhaba,
Uzun zamandır yaptığım bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ev pizzası
Hamur için malzemeler:
1. Yaş maya
2. Aldığı kadar un
3. Ilık su
4. bir tutam tuz, bir yemek kaşığı sıvı yağ.

Sos için malzemeler:
1. 1.5 bardak Domates püresi
2. 1çay kaşığı karabiber,
3. Bir tutam kuru fesleğen, çok az kuru nane,yarım kaşık sıvı yağ.

Iç malzemeleri:
1. Sucuk
2. Mantar
3. Kırmızı ve yeşil biber
4. 1 tane kuru soğan
5. Pizza peyniri
6. Sarımsak tozu.

Gereçler:
Pizza kalıbı/ tepsisi
Hoklava.

almanyalı 18-03-2013 23:27

2 Eklenti(ler)
Eklenti 379663

Ilk olarak sosu pişiriyoruz ama kaynatmıyoruz, kaynamaya yakın bir kaseye alıp soğutuyoruz.
Eklenti 379664

Sos soğurken kullanacağımız malzemeleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.

almanyalı 18-03-2013 23:48

5 Eklenti(ler)
Önce ılık su yarım paket maya, yağ ve tuzu iyice elimizle karıştırıyoruz.
Eklenti 379679

Bir tepsi için bir buçuk su bardağı un yetiyor, iki beze yapıyoruz, hamur yumuşak olacak ki çabuk açılsın.
Eklenti 379681

Tepsimize denk gelecek biçimde açıyoruz.
Eklenti 379683

Pizza tepsimizi kağıt rulo ile iyice yağlıyoruz ki yapışmasın.
Eklenti 379684

Açtığımız hamuru tepsiye alıp yayıyoruz, kenarından taşan fazlası varsa kesiyoruz ve çatalla minik delikler açıyoruz k çok kabarmasın.

almanyalı 19-03-2013 00:08

3 Eklenti(ler)
Eklenti 379687

Şekil böyle olmalı, tepsi çabuk pişirmesi için çok ince hamurun fazla kalın olmaması gerek.

Eklenti 379688
Domates sosunu heryerine sürüp, kuru sarımsak tozunu hafifce serpiyoruz, taze sarımsak kullanmıyoruz pişince hem tatlı oluyor hemde kokuyor.
Eklenti 379689

Pizza peynirinin bir kısmını alta serpiyoruz.

almanyalı 19-03-2013 00:14

3 Eklenti(ler)
Eklenti 379693

Ardından sucukları diziyoruz.

Eklenti 379694

Ardından pişme sürelerini göz önüne alarak, önce ince doğranmış soğanı serpiyoruz, ardından biberleri en son da mantarı ilave ediyoruz bütün malzeme hamurun heryerine ulaşmalı.
Eklenti 379695

Böyle heryeri eşit olmalı.

almanyalı 19-03-2013 00:18

2 Eklenti(ler)
Eklenti 379696


Fırınımızı ayarlamayı unutmuyoruz 5 dakika önceden, tel aparatı da koyuyoruz.

Eklenti 379697

En üstüne bir tutam daha peynir serpip fırına veriyoruz.

almanyalı 19-03-2013 00:21

1 Eklenti(ler)
Eklenti 379698




Ve birkaç dakika sonra altı hafif kızarınça tepsiyi çıkarıp hemen kesiyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet olsun..

Fagus Sylvatica 19-03-2013 00:25

Bu ne biçim bir güzellik :D sanırım çok kısa sürede de oluyor, müthiş!!

almanyalı 19-03-2013 00:31

merhaba,

Sevgili Fagus Slyvatica, hazırlaması pişirmesi, yemesi 30 dakika da olup bitiyor.
Aslında tabakta resmini eklemek istiyordum fakat ben ikinci tepsiyi hazırlarken birincisinı çoktan yemişler bile:eek:
ani gelen misafirlerime yapıyorum :D

Fagus Sylvatica 19-03-2013 00:34

Müthiş bir şey, sadece 30 dakika, tarif için ellerinize sağlık :)

sındırgılı 19-03-2013 09:07

Bende firinda pizza pisirmek icin, pizza tasi aldim. Daha yapmaya vaktim olmadi ama onumuzdeki hafta sonu mutlaka yapacagim.
Bu arada pizzaninizda harika gorunuyor. Afiyet olsun.

incii 19-03-2013 09:23

Sevgili Almanyali, sabah sabah istah acici hamur isleri göstermeyin bize:)) cok güzel görünüyor ellerinize saglik.

Benim de en az hafta bir kez (cocuklarin israrina dayanamadigimdan) yaptigim hamur islerin´den biri pizza´dir.

Pizzaci bir arkadas´dan aldigim hamur icin tarifi sizinki gibi sadece yas mayayi bir badak su da islatip gerisinide ala bildigi kadar sütle yoguruyorum hamuru, (yaklasik bir kilo una 1/2 litre süt) tavisiye ederim, Sevgiler

almanyalı 23-03-2013 00:09

merhaba,

Teşekkür ederim arkadaşlar,

Ev pizzası dememin sebebi, hepimizin mutlaka evinde kendine özgü yaptığı bir pizza tarifi olması.

Bu nedenle sizlerle kendi tarifimi paylaşmak istedim, daha önce değişik şekillerde pişirmeyi de değişik malzemeler kullanmayı da denedim fakat en çok sucuklu sade pizzam ilgi gördü.

Süt ile yoğurmayı da denedim sevgili incii, ama hamur toplanıyor açarken sanki kendini salmıyor gibi geldi bana,
ama tadı güzel oluyor.

Pizza taşı ile yapan bir arkadaşım var sevgili sındırgılı
çıtır çıtır oluyor, yalnız tutarken dikkat edin taş çok sıcak oluyor.

Sizlerde kendi tariflerinizi burda bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Fotoğrafları acele ile çektim,
bi yüzden tam net değiller bir dahaki pizza yapışımda daha net fotoğraflar eklerim.
Ben pizza tepsisi ile yaptım, pizza tavası, pizza taşı normal ince tepsi ile de yapabilirsiniz.
Hamurun kalınlığı size kalmış, bazıları kalın sever ben ince seviyorum bu yüzden ince yaptım delik açtım çatalla, kalın olması için delik açmayın çok kabarıyor zaten.

Orcn 23-03-2013 01:05

Ev pizzası
 
Cok guzel gorunuyor, elinize saglik. Biz de birkac defa evde pizza yapmayi denedik ama hamur konusunu pek beceremedik. Bazen cok sisti ve kalin oldu, bazen de cok sert oldu. Sizin tarifinizle bir daha denesek iyi olacak gibi. :)

hira 23-03-2013 02:50

ellerinize saglık.. zeytin ve mısır konserveside ayrı bir renk katacaktır deneyin:) ben sogan yerine onları eklerimde :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024