agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Açma (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/30251.htm)

serkan_istanbul 12-02-2013 20:23

Açma
 
2 Eklenti(ler)
şimdi açma zamnı tarifini yazayım bari
1 su barda ğı süt ılık
1 paket maya dr otker hamur mayası üstünde yazıyor zaten
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşıgı tuz
2 tatlı kasıgı şeker
ve 500 gr kadar fekat hamura göre un

yapılısı
bunların hepsini karıştırıyoruz ama unu yavaş yavaş . yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olacak . 1 saat kadar bekletiyoruz ılık bir yerde mayalansın diye.

1 saat sonra lımon buyuklugunden bıraz buyuk parcalar alıp
onları yuvarlayıp yassılaştırıp içine tereyağı ve ya margarin sürüyoruz. tekrar elle yuvarlayıp uzunca şekilde yumurta gibi deil. kenarlarından birleştirip ortası boş lastik gıbı yapıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp. 30 dakka daha bekleyip 170 derece fırında pişiriyozzz afiyet olsun.

rukiyeözgür 12-02-2013 20:43

Olsa da yesek :) Size misafir gelebilir miyim hem çiçeklerinizi de yakından görmüş olurum hele orkidelerinizi ? İyi akşamlar..:)

milaca2010 12-02-2013 20:49

Sn. serkan İstanbul; tarifli sunumunuzla güzel bir paylaşım ellerinize emeklerinize sağlık.
Açmalar çok güzel kabarmışlar oldukça nefis görünüyorlar, size afiyet olsun, torunlara hemen yapmalıyım.
Esen kalınız...

serkan_istanbul 12-02-2013 21:03

Sayın rukiyeözgür , milaca2010 çok teşekkür ederim ne yalan sölim yedim harika oldular. Ne zamn isterseniz beklerim rukiye hanım neden olmasın sevgiler.

akçabardak 12-02-2013 21:05

Çok güzel gözüküyorlar, afiyetler olsun.
tarifinizi not ettim denemeye deyer.

serkan_istanbul 12-02-2013 21:08

mutlaka deneyin değiştire bilisinizde zeytinli peynirli kaşarlısıda güzel oluyor.

alacakaranlik 12-02-2013 21:25

Bir gunde ben geleyım zıyaretine :)

serkan_istanbul 29-03-2013 09:30

2 Eklenti(ler)
Bugün de mayaladığım hamurdan yapılan patatesli çörek. Hamuru fırından da alabilirsiniz. patatesleri haşlayıp soydum ezdim 3 yumurta kırıldı birirnin sarısı ayrıldı. taze soğan terasımdan ve maydanoz, kuru nane, kimyon, karabiber, kırmızı biber, sıvı yağ biraz tuz güzelce karıştırdım. hamuru elimle açtım sıvı yağla. hazırladığım içten bolca koydum. gelişi güzel dizdim. hamurlar açılabilir ömnemli deil. üzerine yumurta sarısı sürdüm. çörek otu serptim kızgın fırında üzeri kızarana kadar. sonrasında bir bardak çay . afiyet olsun. sevgiler

zencefil cicegi 29-03-2013 12:57

Oy oy oyy masallah ellerinize saglik harika görünüyorlar
ayni tarifi bende yillardir kullanirim gercekten mükkemmel sonuc verir herzaman

kaktüsçüm 22-09-2013 20:28

ağzım sulandı bak..açım galiba..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024