Yoğurtlu Dondurma
2 Eklenti(ler)
Eklenti 311422
Açık renk olanı, kuşburnu reçelli, koyu olanı karadut Eklenti 311423 Forumda daha önce yazmamışız ya da ben bile bulamadım :) Ev yapımı yoğurtlu (ya da yoğurtla) dondurma pratik, ucuz, sağlıklı bir dondurma seçeneği... Piyasada hazır kalıplar var, evde bulabileceğimiz uygun başka kalıplardan yararlanmak ve sap için bir kaşık kullanmak da mümkün... Bu kalıpların bir tanesi için 1 kahve fincanı yoğurt yetiyor... Süzme yoğurt olması şart değil ama daha önce kullanılmaya başlanan yoğurdun nispeten daha sert (yüksekte kalan) kısımlarını kullanmak iyi oluyor. İçine farklı meyveler koyabilirsiniz. Püre olacak kadar ezebilir ya da ince doğrayabilirsiniz. Bu meyveleri çok az pişirebilirsiniz. (biraz mikrodalgada tutmak da işinize yarayacaktır) Damak tadınıza uygun şeker (ya da bal) ekleyebilirsiniz. Çiğ meyveler daha sert, pişmiş olanları daha yumuşak (daha dondurmaya benzer) etki yaratıyor. Yoğrutla reçel özellikle marmelatları karıştırabilirsiniz. Bunlara ek olarak, çikolata parçalı, küçük kırılmış ceviz, fındık karışımlı, Türk kahveli, neskafeli, vanilyalı vs karışımlar hazırlayabilirsiniz. İçine seçtiğiniz meyveye uygun likör ekleyebilirsiniz. Buzlukta donuncaya kadar beklemeniz gerekiyor :) Not: Yukarıdakilerin hepsi ve daha fazlası denenmiştir :) |
Geçen yaz light yoğurtla bu çubuk dondurmaları yapmayı çok denedim ama gerçek dondurmadan aldığım keyfi alamadım. Çok buzlu oldu...
Bu yıl diyetisyen kontrolünde tam 13 kg verdim. Şimdi kilomu koruma programı izliyorum ve yaz için diyetisyenim bana benzer bir tarif önerdi ama henüz denemedim :) 500g Süzme yoğurt, çok az şeker (veya bal veya pekmez) 500g çilek (veya uygun başka bir meyva) püre olarak kullanılacak. Karıştırılıp buzlukta bir müddet bekletilecek ve tercihan henüz kıvamı yumuşakken kuplarda servis yapılacak... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben de geçen yıl yoğurdu kuru kayısıyla dondurma yapmayı denemiştim, bir şeye benzememişti. Şimdi yoğurdun içine şeftaliyi ezip biraz da bal ilavesiyle denedim. Rejim belasına balını da az koymuşum, biraz tatsız olacak galiba.
Evde kaktüs yavrularını sokuşturmak için tuttuğum yoğurt kapları vardı. Yerken biraz zorlanacak gibiyim:p Eklenti 311436 Neyse beğenirsem kalıp edinip (sahi malina kalıp nerden bulunur?) daha lezzetlisini yaparım. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu arada yoğurda yenilebilir çiçekler de ekleyebilirsiniz :)
Eklenti 311485 Geçen ay, erguvanlısını da denemiştim :) Bence en başarılılardan birisiydi... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Şu sıralar yoğurtlu dondurmaya takıldım. Geçen seneden kalan reçel ve marmelatları kullanıyorum. Kime ikram ettiysem çok beğendi.
Vişne marmelatını yaparken şekerinde cimrilik etmişim; en çok da vişnelisi hoşuma gitti, soğuk, hafif buruk bir lezzet. :) |
Acelesi olanlara bir yoğurtlu dondurma tarifi de ben vereyim: buzluğunuzda ahududu, vişne veya benzeri donmuş meyveniz var ise donmuş halde blender ya da robotta bir ölçü donuk meyve yarım ölçü yoğurt ve tercihiniz ölçüsünde bal veya pekmez koyup bir iki dakika çevirin. Şahane dondurmanız hazır!
Oğlum çubukluların donmasını bekleyemediğinde böyle yapıyorum.. |
Alıntı:
Bugün süzme yoğurt / pekmez ve ceviz ile cevizli dondurma yaptım. Şu an buzlukta. Krema halinde tadı fena değildi. Belki biraz tarçın da fena olmayabilir.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024