Selanik usulü patlıcanlı börek
1 Eklenti(ler)
selanik usulü patlıcanlı börek
malzemeler: 3 adet orta boy patlıcan 250 gr. Kıyma 1 baş kuru soğan 3 adet taze soğan yarım demet maydonoz 2 kaşık sıvı yağ tuz- karabıber-pulbıber hamuru için : 4 adet hazır yufka 2 yumurta yarım su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı süt yapılışı: Patlıcanlar alaca soyluduktan sonra küp şeklinde doğranır. Tavaya sıvı yağ konur patlıcanlar ilave edilip kavrulur. Tuz konur. Taze soğan 2 cm boyunda doğranır kavrulan patlıcana ilave edilip ocaktan alınır. Başka bir kapta doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur. Tuz-karabıber-acı biber ilave edilir. Maydonozlar iri kıyılıp ilave edilip ocaktan alınır. Patlıcanlı harca karıştırılır. Sıvı yağ, süt yumurta karıştırılır.yufkanın birini açıp üstüne bu harçtan sürülür. üzerine 2. Yufka serpilir.üzerin harçtan sürülür ve yufka ortandan katlanılır. Tepsiye kenarları açıkta kalacak şekilde konur. Iç malzemenın yarısı konur.açıkta kalan kenarlar üzerine katlanır. Kat yürü üstü kalacak şekilde. üsüütüne sütlü harç sürülür. Diğer iki yufkada aynı şekilde yapılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirilir . Afiyet olsun — |
Çıtır çıtır ve çok nefis görünüyor. Lezzetinin çok güzel olduğunu tahmin etmek de zor değil.
Kim yaptı bilmiyorum ama yapanın ellerine sağlık, Yener Bey paylaştığınız için de size teşekkürler ;) |
Eminim çok lezzetlidir. Denemeğe değer bence. Başka bir şekilde ama kesilirken dağılmasın diye muska veya dikdörtgen sarılabilir.
|
Anneannem ve büyük teyzen eliyle yufka açıp yapardı bunu ne kadar severim anlatamam.. Ah ahhh
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024