Katmer
1 Eklenti(ler)
Katmer ( Rumeli Usulü )
[Malzemeler : * Un * Bir küçük kase yoğurt suyu ( veya ayran ) * Ilık su * Toz kuru maya * Tuz * [Katmer] Margarin * Bir çay kaşığı sıvıyağ * Arzuya göre ekşimikli maydanozlu iç harç veya tahin Yapılışı : * Toz kuru maya bir çay bardağında şekerli su ilavesiyle çözdürülüp kabartılır. * Derince bir kapta unun ortası açılarak, yoğurt suyu, ılık su, tuz ve mayalı su katılır. * Yoğurt suyu yerine ayran tercih edilecekse, içerisine katılacak ılık su ayrana göre ayarlanır. * Özleştirilen malzemelerden ekmek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde edilir. * Hamur üzeri nemli bezle örtülüp kabarmaya bırakılır. * Dinlendirilen hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler kopartılır. * [Katmer] Her beze oklava ile tabak büyüklüğünde açılır. * Açılan hamurların üzeri margarin ile hafifçe yağlanır. * Eğer katmerinizi iç malzemeli yapacaksanız, ekşimikli maydanozlu harç veya tahin hamurun üzerine güzelce yayılır. * Bu hamur çok sıkı olmayacan bir rulo şeklinde sarılır. * Rulo haline gelen hamur, gül böreği gibi yuvarlak dolanır. * Gül böreği gibi dolanan hamurlar, oklava ile yeniden tabak büyüklüğünde açılır. * Açılan hamurlar yağsız tavada arkalı önlü nar gibi pişirilir. * Pişen hamurların üzerine hafifçe margarin gezdirir. * Bir kasede tuzlu su yapılıp içerisine bir çay kaşığı sıvıyağ katılır. * Bu yağlı su, pişen katmerlerin üzerine fırçayla sürülür. Afiyet olsun |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024