agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Katmer (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/26192.htm)

yener.T 03-02-2012 12:10

Katmer
 
1 Eklenti(ler)
Katmer ( Rumeli Usulü )

[Malzemeler :
* Un
* Bir küçük kase yoğurt suyu ( veya ayran )
* Ilık su
* Toz kuru maya
* Tuz
* [Katmer] Margarin
* Bir çay kaşığı sıvıyağ
* Arzuya göre ekşimikli maydanozlu iç harç veya tahin

Yapılışı :

* Toz kuru maya bir çay bardağında şekerli su ilavesiyle çözdürülüp kabartılır.
* Derince bir kapta unun ortası açılarak, yoğurt suyu, ılık su, tuz ve mayalı su katılır.
* Yoğurt suyu yerine ayran tercih edilecekse, içerisine katılacak ılık su ayrana göre ayarlanır.
* Özleştirilen malzemelerden ekmek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde edilir.
* Hamur üzeri nemli bezle örtülüp kabarmaya bırakılır.
* Dinlendirilen hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler kopartılır.
* [Katmer] Her beze oklava ile tabak büyüklüğünde açılır.
* Açılan hamurların üzeri margarin ile hafifçe yağlanır.
* Eğer katmerinizi iç malzemeli yapacaksanız, ekşimikli maydanozlu harç veya tahin hamurun üzerine güzelce yayılır.
* Bu hamur çok sıkı olmayacan bir rulo şeklinde sarılır.
* Rulo haline gelen hamur, gül böreği gibi yuvarlak dolanır.
* Gül böreği gibi dolanan hamurlar, oklava ile yeniden tabak büyüklüğünde açılır.
* Açılan hamurlar yağsız tavada arkalı önlü nar gibi pişirilir.
* Pişen hamurların üzerine hafifçe margarin gezdirir.
* Bir kasede tuzlu su yapılıp içerisine bir çay kaşığı sıvıyağ katılır.
* Bu yağlı su, pişen katmerlerin üzerine fırçayla sürülür.
Afiyet olsun


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024