agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Ebruli Kek (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/25663.htm)

senemr 19-11-2011 13:52

Ebruli Kek
 
2 Eklenti(ler)
Ebruli Kek


Malzemeler:


3 adet yumurta (oda ısısında)


1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker


3/4 su bardağı mısırözü yağı


1 su bardağı süt


3 su bardağı un


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


3 yemek kaşığı kakao


şekli vermek için büyük yuvarlak fırın tepsisi


kürdan



Yapılışı:

Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.

Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.

Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.

Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)

Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.

Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.

Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.

Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.

İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.

170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın.

Güler 19-11-2011 15:04

Yarın arkadaşımız eylems'in düğünü var ona gideceğim, Pazartesi Perpa'da toplantı, yine vakit yok ama inşallah Salı günü denemek istiyorum.

Teşekkür ederim.

gülenmelek 19-11-2011 15:24

Mükemmel görünüyor, hem de kolay ;) Müsait zamanda denemek lazım kesinlikle. Hem hazırlayıp pişiren, hem de fotoğraflayan ellerinize sağlık ;)
Ama bir sorum var. Mısırözü yağı yerine normal ayçiçek yağı kullansak nasıl olur?

selis 19-11-2011 16:00

Geçen hafta yaptım, fakat fırından çıkan kek %90 kakaoluydu.. Hamurun kıvamını iyi ayarlamak gerekiyor..

Fatih 19-11-2011 16:11

3 renkli denemiştik bizde :) Harika olmuştu. Hedef gökkuşağı renkleri olsun :) renk renk çok güzel olr aslında. Dökerken dikkatli olundumu çok güzel renkler yakalanıyor :)

senemr 19-11-2011 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 880686)
Mükemmel görünüyor, hem de kolay ;) Müsait zamanda denemek lazım kesinlikle. Hem hazırlayıp pişiren, hem de fotoğraflayan ellerinize sağlık ;)
Ama bir sorum var. Mısırözü yağı yerine normal ayçiçek yağı kullansak nasıl olur?

Teşekkür ederim Gülenmelek, olur tabi neden olmasın bende bazen zeytinyağı kullanıyorum.

senemr 19-11-2011 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 880673)
Yarın arkadaşımız eylems'in düğünü var ona gideceğim, Pazartesi Perpa'da toplantı, yine vakit yok ama inşallah Salı günü denemek istiyorum.

Teşekkür ederim.

Pişmemiş halinin görüntüsü daha güzel değil mi Güler Hanım:)) deneyin çok güzel oluyor.

senemr 19-11-2011 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 880703)
Geçen hafta yaptım, fakat fırından çıkan kek %90 kakaoluydu.. Hamurun kıvamını iyi ayarlamak gerekiyor..

evet haklısınız ama ölçülere göre yapılırsa sorun olmuyor.

senemr 19-11-2011 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 880708)
3 renkli denemiştik bizde :) Harika olmuştu. Hedef gökkuşağı renkleri olsun :) renk renk çok güzel olr aslında. Dökerken dikkatli olundumu çok güzel renkler yakalanıyor :)

Evet aslında gökkuşağı renklerinden oluşan bir kek yapılsa ne güzel olurdu.

gultar 26-07-2012 14:43

1 Eklenti(ler)
Ben de denedim, övünmek gibi olmasın ama benimki daha güzel oldu. Desen daha belirgin.

limon 26-07-2012 15:08

Ebru sanatı olmuş. :)

limon_sever 26-07-2012 17:18

Bilindik marka paket keklerin tadı nedense daha çok hoşuma gidiyor. Bir çok yerde ev yapımı kekleri yedim. Evde yapılan kekleri bir türlü sevemedim. Tadları hiç hoşuma gitmiyor. Bunun tadı diğer ev kekleri gibi mi?

Görsellikte bir yere kadar...

alperfect 26-07-2012 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1002611)
Bilindik marka paket keklerin tadı nedense daha çok hoşuma gidiyor. Bir çok yerde ev yapımı kekleri yedim. Evde yapılan kekleri bir türlü sevemedim. Tadları hiç hoşuma gitmiyor. Bunun tadı diğer ev kekleri gibi mi?

Görsellikte bir yere kadar...

Sevgili limon_sever sanırım ev kekleri size de ya fazla tatlı ya da fazla yağlı geliyordur;
Tariflerden 1 yumurtayı çıkarıp yağı 1/3 veya yarıya yakın azaltıp deneyin şekeri de damak tadınız nasılsa ona göre azaltın sonrası artık kısmet.
Ben de normalde kek sevmem market keklerini çocukluğumuzdan beri gelen malum markayı özellikle severim. Artık tarifleri kendime göre oluşturuyorum kesinlikle hoşlanmadığım şey yumurta kokusu, bastırmak için ya tepeleme meyve, portakal kabuğu, kakao ne aklıma gelirse dolduruyorum :rolleyes:

gultar 27-07-2012 00:38

1 Eklenti(ler)
Tarifteki şeker miktarını 1 bardaktan 2 parmak az olarak uyguladım. Ev keklerndeki dişli doku yok. Tam bir pandispanya keki . Çok lezzetli herkesin beğeneceği gibi hafif bir kek. Malzemeyi kaşıkla döktüm çizgiler daha çok ve ince oldu.

bettyycim 27-07-2012 09:58

Aslında öyle de pişse fena bir görüntü değil,

gülenmelek 27-07-2012 21:31

2 Eklenti(ler)
Bir tane de benden ;) Çok kabarmadı, küçük oğlum kuru olmuş dedi, ama görüntüsü yetiyor ;) Bir de vanilya koymayı unutmasaydım :(

sakagun 28-07-2012 18:51

2 Eklenti(ler)
Çayın yanına...
Kürdanla çizme işlemi bittikten sonra, ortasına ayırdığınız zıt renkteki hamurdan damlatırsanız ortası da güzel görünür.

Türkan 28-07-2012 19:15

aaaaaaaaaaaaaa bu bas bayagi benim yaptigim zebra keki.cok guzel oluyo gercekten.hepiniz cok guzel yapmissiniz ellerinize saglik

sakagun 29-07-2012 11:48

Tadı da güzel görüntüsü de. Misafire çıkarılabilecek bir kek.

sakdag 29-07-2012 12:49

Ellerinize sağlık arkadaşlar, gerçekten çok güzel görünüyor kekleriniz. Dilimlediğinizde dilimlerin kesidi nasıl bir görüntü veriyor onu merak ettim.

sakagun 29-07-2012 13:07

1 Eklenti(ler)
Benimkinin kesidi bu şekilde. Kakaolu hamuru az tutmuşum sanırım. Onun için çizgiler tam belirgin değil.

Türkan 29-07-2012 13:15

canim cekti valla.cok guzel

cörekotu 14-09-2013 12:27

Harika görünüyor!

selenga 16-09-2013 09:50

Kekiniz harika görünüyor, ellerinize sağlık. Bende en kısa zamanda denemek istiyorum. Ancak anlayamadığım kek hamurunu tepsiye dökerken bir sade, bir kakaolu, bir sade, bir kakaolu gibi
sırayla mı döküyoruz.. nasıl oluyor merak ettim.

kaktüsçüm 22-09-2013 19:26

süper görünüyor, ellerinize sağlık

hira 22-09-2013 20:02

gerçekten bi harika olmuş yani, ebru sanatı gibi, kesmeye kıyamam ben bu keki duvara asarım :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024