agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Meyve Soslu Etimek Tatlısı (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/24202.htm)

Nilüfer 22-04-2011 08:00

Meyve Soslu Etimek Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
Meyve Soslu Etimek Tatlısı

1 paket etimek
2 su bardağı vişne suyu
2 kaşık toz şeker
1 paket vanilyalı puding (ya da tercihe göre puding yerine sakızlı muhallebi, keşkül v.s. )
3 bardak süt
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 paket meyveli sos
1,5 çay bardağı su
1 bardak süt ile krem şanti hazırlanarak soğuması ve katılaşması için buzdolabına kaldırılır.
Vişne suyu küçük bir tencereye alınarak şeker ilave edilerek, şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtılır. Etimeklerin yarısı uygun bir tepsiye dizilerek vişneli şerbetin yarısı ile ıslanır, kalan etimekler de aynı şekilde ıslanır.
3 bardak süt ile puding pişirilir ve yarısı şerbeti iyice çekmiş olan etimeklerin üzerine düzgünce yayılır. Diğer tepsideki ıslak etimekler bir spatula yardımı ile 2. kat olarak tepsiye dizilir ve kalan puding üzerlerine yayılır.
Bu şekilde soğuması için bir süre (15-20 dk.)buzdolabına kaldırılır. (Çünkü ılıkken üzerine krem şanti koyulduğunda erir ve düzgün sürülemez)
Bu esnada uygun büyüklükte bir cezve veya tencerede meyveli sos hazırlanır ve arada karıştırılmak üzere soğumaya bırakılır.
Hazırlanan pastanın üerinde önce krem şanti yayılır. Sonra da soğumuş olan meyveli sos dökülür.
Ortaya aşağıdaki gibi bir şey çıkıyor. Afiyet Olsun...
Not: Dün akşam bana gelen komşularım için yapmıştım. Herkes gittikten sonra sitede böyle bir bölüm olduğunu hatırladım ve son kalan tabağı fotoğrafladım. Bir dahaki sefere yapım aşamalarını da fotoğraflar buraya koyarım.

Nefin Nur 22-04-2011 08:15

çok güzel görünüyor,elinize sağlık bu hafta gelecek misafirlerime yapabilirim :))

Nilüfer 22-04-2011 14:10

Nefin hanım,
Öneririm. Tadı da görüntüsü kadar güzel. Hafif bir tatlı.

Şekeri karamelize ederek hazırlanmış şerbetle ıslatınca da güzel oluyor. Ben o zaman sade yapıyorum ve kremşantinin üzerini çeviziçi kırıntıları ile süslüyorum.

Ama meyve soslunın tadı daha mayhoş ve hafif oluyor.
Şimdiden afiyet olsun.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024