agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Pirinç Yufkası (Rice Paper) (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/23442.htm)

malina 16-02-2011 13:52

Pirinç Yufkası (Rice Paper)
 
Deneyen var mı?

agozce 16-02-2011 21:48

2 Eklenti(ler)
Tarif var mı? :))

Bir belgeselde izlemiştim. Saç üzerinde , krep gibi yapıyor, çok az pişiriyor ve güneşte kurutuyorlardı.

Kağıt gibi ince oluyordu.

Şöyle birşeydi.

Eklenti 192950

Eklenti 192951

akkelebek 02-10-2011 23:21

Güllaç yaprakları kullanılamaz mı onun yerine? şu tatlı formundan çıkarıp birşeyler denemek için aldık bu ramazan.. lakin hala buzdolabının üzerinde sürünüyor....

selis 03-10-2011 00:24

Pirinçten mi oluyor pirinç unundan mı? İlginçmiş hakikaten..

Ozlem A 23-07-2013 22:50

Pirinç unundan yapılıyor. Havuç, kabak, mantar, lahana, kapya biber vb sebzeleri zencefil, sarmısak ile wokta kavurup soya sosu ve pirinç sirkesi ekleyerek içine sarıyorum. İsterseniz sebzeleri çiğ koyabilirsiniz üzerine soya vb uzakdoğu usulu soslarla.

Eser İlhan 24-07-2013 11:17

Metro veya Makro gibi büyük marketlerde satılıyor. Oğlumla uzak doğu mutfağına meraklıyız ve severek yiyoruz. "spring rolls" diye taratırsanız onlarca güzel tarife rastlamanız mümkün.. İçine çok ince kadayıf benzeri pirinç makarnası koyarak yapılanı bile var. Sırayla denenebilir hepsi. Biz öyle yapıyoruz :p
Kızartma yemeyen biri olarak kızartma versiyonunu (çin böreği malzemeleri ile pek lezzetli olsa da ) tavsiye etmem. Kızartırken çok sıçrıyor, çok kokuyor. Biz çiğ olarak, dürüm gibi tüketiyoruz. Çeşitli dip soslarla yemek de mümkün...

Ozlem A 24-07-2013 12:01

Kristal makarnaları ben de koyuyorum, yufkaları 30 saniye sıcak suda tutmak yetiyor hemen yumuşuyorlar. Çok hafif ve pratik.

tevmen 25-07-2013 23:37

Hindistan'ın 'dosa'sına benziyor biraz. Yıllar önce Kerala'dan bir arkadaş yaptıydı yediydik.

Bir akşam önceden pirinci suda bıraktık, ertesi günü pişmemiş pirinci mikserden geçirdi. Güçlü bir mikser gerekiyormuş (1500 watt olması lazım dediydi) çünkü pirinci iyice un gibi yapması gerekiyor.

Sonra bulamaç haline getirip (sanırım su ve baharatlarla) tavaya incecik yaydı, çabucak pişti.

İçine sebzeli baharatlı yemekler koyup katlayınca çok pratik oluyor. Kahvaltıda yenirmiş ama bana biraz fazla meşakkatli göründüydü.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024