Haşhaşlı Tatlı
3 yumurta
1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 çay bardağı haşhaş (ben biraz daha fazla koyuyorum) 1 paket kabartma tozu ----------------------------------------------- Şurubu 2.5 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su birkaç damla limon ------------------------------------- üstü için krem şanti ,eti burçak klasik bisküvi ----------------------------------------- ilk malzemelerle kek yapılır 180-190 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır.(pişirilirken fırının önce altı çalıştırılır kek pişeceğine yakın üstte çalıştırılırsa güzel oluyor) şurup hazırlanır kek soğuk şurup sıcakken üzerine dökülür. şurubunu iyice emen ve soğuyan tatlının üzerine krem şanti sürülür onun üzerinede un haline getirilen bisküviler serpilir servis yapılır. isteyen bisküvi yerine kivi dilimleriylede süsleyebilir. |
2 Eklenti(ler)
|
Ben de yaptım ama haşahaşı 1 çay bardağı koyunca çok geldi.Her zerresinde haşhaş oluyor,hoşumuza gitmedi.Ablam daha az kullanarak yapmış,daha güzel olmuş.Henüz denememiş olanlara duyurulur:)
|
Bahçeden meyvelerle haşhaşlı tatlı
2 Eklenti(ler)
Ben de bendeki tarifi paylaşayım.
Şerbetin yapılışı: 1,5 su bardağı su 1 su bardağı şeker Kaynatın ve soğutun. Pudingin yapılışı: Puding paketinin üzerindeki tarife göre sütle pudingi ocak üzerinde pişirin. Ben muzlu puding kullandım. İsterseniz ayrıca krem şanti hazırlayıp pudinge karıştırabilirsiniz. Kekin yapılışı: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 3/4 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı un 1/2 su bardağı tane haşhaş 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kek kalıbını yağlayın. Yumurtaları şekerle çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Soğuk fırını 170 dereceye ayarlayarak yaklaşık 35-40 dakika keki pişirin. 5 dakika kadar kekin biraz soğumasını bekleyin. Kek sıcak, şerbet soğukken şerbeti kekin üzerine dökün. 10-15 dakika şerbeti çekmesini bekleyin. Sonra üzerine pudingi dökün. Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ben bahçede o anda hangi meyve varsa onunla süslüyorum. Sadece muzla da süsleyebilirsiniz. Soğuyunca üzerini kapatarak dolapta saklayabilirsiniz. Haşhaş miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dilimlenmiş fotoğrafını akşama yayınlayacağım. |
Enfes görünüyor, dilimlenmiş fotoğrafı çekemeden tatlı yok edilir gibi geldi bana ama kısmet... :))
Elinize sağlık.. |
Akşama kadar meyvaların kararıp, okside olmasını önlemek için mi acaba genelde üzerine jelatin (jöle) uyguluyorlar? Ya da ertesi güne kadar dayanması için mi? Jöleyi hiç ağzıma sürmem ama pastane ürünleri meyva süslemeli olduğunda mutlaka jelatin kaplı oluyor. :(
|
Ben dayanma probleminden ziyade parlak görünmesi için kullandıklarını düşünüyorum ve evet hoşlanılacak bir malzeme değil :(
|
Hava ile teması kesmek için olduğunu sanıyorum yani okside olunca kararır ya meyva, o durumda da kimse yemek istemez ki...
Parlaklık da cabası, yani al beni, ye beni kısmı. Cilası. :) |
En iyisi evde taze taze yapıp, oksitlenmeye fırsat vermeden tüketmek :)
|
Jöle yerine kayısı reçelinin suyunu sürebilirsiniz meyvelerin üzerine. Ama haşhaş kullanılacaksa tatlıda ziyan olmasın parmak ( Amasya), kömbe (Denizli), lokul (Afyon, Kütahya) yapar afiyetle yerim:))
|
Haşhaşlı kete de olabilir. Haşhaş tuzlu ile daha bir yakışıyor bence de...
|
Bahsettiğiniz ezme haşhaş sanırım. Bu tatlı tane haşhaşla yapılıyor. Dolabımda ezme haşhaş da var bu arada. Geçenlerde lokul yapmıştım.
Hemen gidip dolaba baktım. Meyveler kararmamış. Belki dolapta tutmak işe yarıyordur. |
Alıntı:
Elinize sağlık çok güzel görünüyor bu arada. Eminim tadı da görüntüsü kadar güzeldir :p . |
Alıntı:
Yazın buzdolabında olmasa zaten bir saate ekşir :) |
1 Eklenti(ler)
Buyrun bakalım. :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024