Börekitas
Hamur:
1 su bardağı sıvı yağ Yarım bardak su az tuz Eski kaşar Un İç malzemesi: Közlenmiş patlıcan karabiber Kaşar YAPILIŞI 1 bardak sıvı yağ, yarım bardak su, az tuz ve aldığı kadar un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Eski kaşar rendelenir poğaça kıvamında hamur yapılır. Közlenmiş patlıcana eski kaşar rendelenir (göz kararı), karabiber.az tuz eklenir çok cıvık olursa ekmek içi az ilave edilir. Bu harç poğaça gibi elde açtığımız hamurun içine konur ve kapatılır. Üzerine tekrar kaşar rendelenir. Fırında pişer. Çok güzel oluyor. Afiyet olsun. Not: Hazır közlenmiş patlıcan kullanacaksanız suyunu süzdürün. |
Bu hamurun içinde kabartma tozu ,karbonat , maya hiçbiri yok mu?
|
Hiçbiri yok sayın Hhatice.
Ben çok severim. Aslı patlıcanlı olsa da, patlıcanla uğraşmak istemediğinizde patateslisi de çok güzel olur. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024