agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Börekitas (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/22859.htm)

Benol Hazaroğlu 24-12-2010 12:41

Börekitas
 
Hamur:
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım bardak su
az tuz
Eski kaşar
Un

İç malzemesi:
Közlenmiş patlıcan
karabiber
Kaşar

YAPILIŞI
1 bardak sıvı yağ, yarım bardak su, az tuz ve aldığı kadar un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Eski kaşar rendelenir poğaça kıvamında hamur yapılır.

Közlenmiş patlıcana eski kaşar rendelenir (göz kararı), karabiber.az tuz eklenir çok cıvık olursa ekmek içi az ilave edilir. Bu harç poğaça gibi elde açtığımız hamurun içine konur ve kapatılır. Üzerine tekrar kaşar rendelenir. Fırında pişer. Çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.



Not: Hazır közlenmiş patlıcan kullanacaksanız suyunu süzdürün.

Hhatice 27-01-2011 20:34

Bu hamurun içinde kabartma tozu ,karbonat , maya hiçbiri yok mu?

Ferda Ülkümen 28-01-2011 00:10

Hiçbiri yok sayın Hhatice.

Ben çok severim.

Aslı patlıcanlı olsa da, patlıcanla uğraşmak istemediğinizde patateslisi de çok güzel olur.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024