agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Krem Karamel (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/22762.htm)

Güler 12-12-2010 15:53

Krem Karamel
 
1 Eklenti(ler)
Evde bol köy yumurtası olunca tüketmenin yollarını arıyorum. Hemen aklıma Krem Karamel yapmak geldi. Hazırladığım Krem Karameli sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

6 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi.


Önce yuvarlak bir payrex kap içine bir su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su koyarak ateşte şekeri hiç karıştırmadan karamelize yapın. Çok yakmamaya dikkat edin ki acılaşmasın.
Daha sonra bu kabı sağa-sola çevirerek (fırın eldiveni kullanın) bu karamelize olmuş şekeri kabın kenarlarına bulaştırın ve bırakın iyice soğusun.

Çırpma kabına 6 adet yumurtayı, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı koyarak iyice çırpın, daha sonra buna 1 kg soğuk sütü ilave edin ve mikserle bir iki dakika çırpın. Son olarak da portakal kabuğu rendesini ilave ederek bütün malzemeyi soğumuş haldeki karamelli payrexe boşaltın.

190° ısıtılmış fırın içinde benmari usulü ( fırın içine, içinde sıcak su olan bir tepsi içine payrex kap yerleştirilir, yani kap direkt ısı olmadan sıcak su içinde pişer) pişirilir.
Aşağı yukarı 50-60 dakika içinde pişiyor. Ama siz kibrit çöpü ile de kontrol edebilirsiniz.

Üzeri kızarmaya başladığında pişmiş oluyor, yavaşça payrexi tepsi içinden alarak bir nihale üzerine oturtun ve soğumasını bekleyin. İyice soğuduğunda hafif hareketlerle sağa-sola döndürün bu arada hafif hafif karamel suyunun çıktığını görürsünüz.

İyice soğuduğuna emin olunca üzerine kapatacağınız daha büyükçe bir kap ile ters çevirin.
Fileto çıkardığınız portakal dilimleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Yumurtalar...

Güler 12-12-2010 15:58

2 Eklenti(ler)
Şeker, vanilya ve portakal kabuğu rendesi.

Payrexe konan bir bardak şeker, bir çay bardağı su ilavesiyle ateş üzerinde karamelize oluyor.

Eklenti 183958

Eklenti 183959

Güler 12-12-2010 16:02

1 Eklenti(ler)
Karamelize olan şeker, payrexin kenarlarına doğru bulaştırılıyor ve iyice soğumaya bırakılıyor. (Soğudukça kap içindeki şeker, çıtır çıtır çatlamalar yapabilir)


Güler 12-12-2010 16:04

1 Eklenti(ler)
1 bardak şeker, yumurtalar, vanilya, süt ve portakal kabuğu rendesi iyice çırpılıyor ve soğumuş payrexe boşaltılıyor.


metinata 12-12-2010 16:06

Bitmiş hali
 
her işi bitmiş servis edilecek şeklini de fotolarsanız yapacak olanlara gösterip canlarının cekmesini sağlayabiliriz.:(

Güler 12-12-2010 16:08

3 Eklenti(ler)
Benmari usulü 1 saat pişen karamel fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Daha sonra ters çevrilerek, fileto portakal dilimleri ile süslenerek servis yapılır.

Eklenti 183962

Eklenti 183963

Eklenti 183964

Güler 12-12-2010 16:10

1 Eklenti(ler)
Ne kadar acelecisiniz sevgili metinata, bekleyin. :D

Buyrun afiyet olsun....



acemifüsun 12-12-2010 16:18

Ellerinize sağlık Güler hanımcığım, sizlere de afiyet olsun:)

Sevgi Durul 12-12-2010 16:21

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

maysan80 12-12-2010 16:42

lezzetli görünüyor valla

Güler 12-12-2010 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 725399)
lezzetli görünüyor valla

Bana da sorarsan lezzetli.

Tarifi verdim, denemesi bedava....:D

metinata 12-12-2010 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 725386)
Ne kadar acelecisiniz sevgili metinata, bekleyin. :D

Buyrun afiyet olsun....



sabırsızlandığım gibi güzel görünüyor.
teşekürler

Ayşe Yıldız 12-12-2010 18:08

Vaaavvvvvv! çok iştah açıcı görünüyor.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024