agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Kandil lokmasında Fermantasyonun etkileri (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/22648.htm)

epsody 25-11-2010 21:33

Kandil lokmasında Fermantasyonun etkileri
 
Arkadaşlar lokmayı sevmeyen yok gibidir, hele sıcak sıcak sunulduğunda mis kokular içinde sunulduğu zaman insan ne kadar tok olsada insanın tokluğu geçmektedir.

Burada gene hanımların mutfaktaki işlerine bir yeniliği belirtmem yerinde bir bilgi paylaşımına neden olarak sizlere fermantayonun lokma hamurunun üzerindeki etkilerine nasıl lezzet kattığını anlatacağım, Özel günlerde yapılan bu lokma pişirmeleri genelde mayalı hamurdan yapılmaktadır, bizim burada uygulamamız hamurun fermantayonu arttımak için, mayaya gelen hamurumuzu normal lokma şeklini vererek kızgın yağ içine bırakmadan önce bir bezin altına alarak yapılan lokma hamurlarının mayalanma sürecini biraz daha uzatarak kabaran lokma hamurlarını kızmış yağ içine bırakarak idel bir pişme sağlamış oluyoruz.

Bu uygulama içinde pişirilen lokmaları yerken hep beni hatırlıyacağınıza eminim, sevgilerimle.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020