Fırında ekmek dilimleri
Bu çok tembel işi ama kahvaltıda harika oluyor
Hele bir de ne yapacağınızı bilmediğiniz bayat ekmekleriniz varsa Gerçi hepinizin bildiğine de eminim Ama yine de yazayım :) 2 yumurta, 2 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı un, kaşar peyniri, beyaz kırık peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, az domates salçası ya da küçük küçük doğranmış domates, dereotu, maydanoz -hepsi karıştırılır tuz, karabiber, pul biber (isteğe göre), nane, kimyon baharatlar karışıma eklenir fırın tepsisi yağlanır, üzerine dilimlenmiş ekmekler dizilir ve ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürülür, fırına verilir ben 175 derece 10-15 dakika pişiriyorum (kontrollü olarak) ekmeklerin altı hafifçe kızarana kadar bekliyorum tek kötülüğü, normal şartlarda yediğiniz ekmek sayısını 2-3'e katlaması :) Not: Fırına verilmiş ekmek üzerine ne sürseniz çok güzel oluyor zaten o yüzden kafanıza göre geliştirebilirsiniz :) |
Adana dan bu hafta gelen anacığım bu sabah yaptı, ben de bir güzel yedim. :)))
Tavsiye ederim ben de:) |
Hem evdeki bayat ekmekler değerleniyor hemde bizim karnımız doyuyor. Ben yaparım arada bi herkese tavsiye olunur.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024