Badem Ezmesi
Çok severek yediğim yöresel tatlımızın tarifini buldum:)
MALZEME: Badem 500 gr. Toz şeker 170 gr. (2 çay bardağı + 2 çorba kaşığı) YAPILIŞI: Bademleri ilik suyla ıslatıp kabuklarını soyun. Toz sekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatıp yoğun bir şerbet hazırlayın. Bademleri mutfak robotunda kıyın. Üzerine yavaş yavaş şerbeti döküp karıştırın. Kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle dilediğiniz şekli verin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024