Rulo Pasta (Muzlu)
2 Eklenti(ler)
Rulo pastanın hamurunu hazırladıktan sonra ister muzlu, ister çikolatalı veya frambuazlı yapabilirsiniz. Seçim size kalmış.
5 adet yumurtanın sarılarını ayırdıktan sonra aklarını iyice çırparak kar gibi yapın. Bu beyazların içine 5 çorba kaşığı pudra şekerini ilave ettikten sonra yumurta sarılarınını da teker teker katarak mikserde çıprmaya devam edin. Daha sonra 5 çorba kaşığı kek unu (sade) içine bir paket vanilya ilave ederek bunu da malzemelere ekleyin, bu durumda artık çırpmak yok tahta kaşıkla karıştırmak zorundasınız. Fırın tepsisine yanmaz pişirme kağıdı döşedikten sonra malzemeyi boşaltarak spatula ile aynı kalınlıkta yayın. Fırın ayarını 160° turboda ayarlandıktan sonra 8-10 dakika arasında pişiyor. Hamurun kağıt kenarları hafifçe pembeleşince tamamdır. Ortasına bir kibrit çöpü batırın ıslak çıkmıyorsa olmuş demektir. Fırın tepsisini mutlaka ıstak bir bez üzerine oturtun. Daha sonra kağıt ile rulo gibi sarıp hemen açın sakın fazla sarılı bekletmeyin yapışır. Bu işlemi birkaç sefer yapın ki hamur sarılma formunu alabilsin. Hamur iyice soğuduktan sonra yavaşça hamuru kağıttan çıkarın. İster hazır satılan pastacı kremalarından, ister koyuca hazırladığınız puddingten veya kendi yapacağınız pasta kremasından sürerek rulo gibi sarın. Bu sarma aşamasında krema sürdükten sonra da üzerine minik minik kestiğiniz meyvelerden de koyabilirsiniz. Rulo şeklinde sardıktan sonra, rulonun iki ucunu baş ve son kısımlarını da düzgünce kestikten sonra pastanızın üzerine eleyeceğiniz pudra şekeri veya kakao dan sonra süsleyebilirsiniz. Yumurta sarıları ve kar şekline getirilmiş yumurta akları Eklenti 120650 Eklenti 120651 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Önce kar gibi aklara pudra şekeri ve yumurta sarıları ilave edilir.
Un ilave edildikten sonra tahta kaşıkla karıştılır. Eklenti 120654 Eklenti 120655 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Pişen hamur fırından çıkar çıkmaz tepsi ıslak bez üzerine oturtulur. Biraz sonra hamur kâğıdı ile birlikte sarılıp sarılıp açılır. Hiç bekletilmez.
Eklenti 120657 |
1 Eklenti(ler)
İyice soğuyan hamur üzerine krema sürülür ve rulo şeklinde sarılır. Arzu ederseniz içine de minik minik kesilmiş muz parçaları da atabilirsiniz.
Eklenti 120658 |
1 Eklenti(ler)
|
Ellerinize sağlık, Güler hanım. En kısa zamanda deneyeceğim. Üzerindeki gül de pek şık olmuş:)
|
Teşekkür ederim, gül ve yaprakları pasta malzemeleri satan yerlerde satılıyor. Yolum düşünce de renk renk süslemeler alıyorum.
|
Ben yaptım deseydiniz de şaşırmazdım:) Sizden beklenebilecek bir performans çünkü:))
|
Çok naziksiniz teşekkür ederim. ;)
|
Hissettiklerimi söylüyorum:))
Bu tarifi normal unla yapıyordum ve de yarım paket kabartma tozu ekliyordum. Tam istediğim gibi olmuyordu. Bu şekilde daha güzel olacağına eminim.. |
Ben de unla deneyenlerdenim, en kısa zamanda hazır kek un denemesi yapacağım. Ellerinize sağlık, pek lezlz görünüyor...
|
Kek unun sadesini kullanıyorum. Aklınızın bir köşesinde olsun, kek un kullanınca kabartma tozu hiç koymayın.
|
Elinize sağlık Güler Hanım çok güzel görünüyor. Güzel süslemişsiniz.
Yılbaşı akşamı için ben de muzlu rulo pasta yapmıştım. Kekun kullanmadan da gayet iyi oldu. Daha önce yaptıklarımda istediğim gibi, sünger gibi, bir kek olmamıştı. Sizinde yaptığınız gibi işin püf noktası; sarıyı ve akı ayrı çırpıp, yavaşça kaşıkla karıştırmak. Bugün ben de yazayım diyordum geriye 1 dilim pasta kalınca vazgeçmiştim. Çok hafif bir pasta nasıl bittiğini anlamıyor insan. |
Ben şimdi pastanın yapılışını değil de, bu pastayı yaparken hamurlu ellerle nasıl oluyor da fotoğraf da çekebiliyorsunuz hayret ediyorum:p yoksa fotoğrafcımı tutuyorsunuz.:p
|
Dalgacı, nasıl yaptığımı gel de Oğuz'a sor!!
Sakın yanlış anlama fotoğrafları Oğuz çekmiyor. Hımmm şimdi de pastayı mı o yapıyor diyeceksin ama ııı ıhh onu da yapmıyor, yani hiç bir şeye elini sürmüyor inan. |
Ellerinize sağlık süper görünüyor. Canım istedi :)
|
Üzülmeyin daha devamı var.
|
Enfes görünüyor, ellerinize sağlık.
|
Muhteşem görünüyor. Ama parçalamadan rulo yapmak çok zor. Ellerinize sağlık.
|
Sevgili Güler, siz böyle anlatınca insana çok kolaymış gibi geliyor. O hamuru o hale sokmak ciddi zor bir iş. Püf noktası acaba o kağıtlı haliyle alıştırma yapmak mı?
Ben çok yıllar önce yaptığımda, hamuru bir türlü rulo haline getiremeyip parçalamıştım. Hoş onu da öyle parça börçük serip normal pasta olarak yemiştik ya. İşte o gündür, bu gündür içimde yaradır bu:) Bir kendime güvendiğimde yaparım belki. |
Sevgili nevsune, ben malzemeyi kâğıt üzerine döküyorum, fırında 0n dakika cıvarında oluyor. Hamurun kâğıt uçları pembeleşince hemen ortasına bir kibrit batırın bakın kuru çıkıyor mu. Hamuru çok pişirirseniz takır takır olur ve rulo yapamazsınız.
Bir de tepsiyi hemen çok ıslak bir bez üzerine çıkartın(oturtun) Tepsinin sıcaklığını azaltır, biraz bekledikten sonra kâğıt ile hemen bir sarın ve hemen açın sakın bekletmeyin yapışır. Bu işi bir iki kere yaparsınız artık form almıştır, korkmayın ertesi günü bile sarabilirsiniz. |
Hafta sonu deneyeceğim ben de, çok gözüme battı bu konu bu hafta :) Yemezsem çatlayacağım :) Yapamasam bile yapan güzel bir yer biliyorum, gidip ordan alacağım en kötü ihtimal :D
|
2 Eklenti(ler)
Aynı gün bir de çikolatalı yaptım.
Bunun iç malzemesinde hazır pastacı kreması kullanmadım çikolatalı royal pasta kreması hazırladım. Evde hazırladığımız iç kremalar daha çok hoşuma gidiyor, hazırları gibi köpük hissini vermiyor. Buyrun bunu da size ikram edeyim. Eklenti 120909 Eklenti 120910 |
Hüüffff Güler hanım çok kötüsünüz, geleceğim akşama size :)
|
Bir İstanbul gurup toplantısı yapalım, söz size her ikisinden de yapıp getireceğim.
|
Süper olur, yapalım en kısa zamanda :)
|
Bu da çok güzel görünüyor Güler Hanım, elinize sağlık.
|
Güler hanım,ellerinize sağlık her iki çeşitte nefis görünüyorlar ,en kısa zaman da denenecek başka yolu yok resimler iştah kabartıyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024