agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Rulo Pasta (Muzlu) (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/18676.htm)

Güler 04-01-2010 18:32

Rulo Pasta (Muzlu)
 
2 Eklenti(ler)
Rulo pastanın hamurunu hazırladıktan sonra ister muzlu, ister çikolatalı veya frambuazlı yapabilirsiniz. Seçim size kalmış.

5 adet yumurtanın sarılarını ayırdıktan sonra aklarını iyice çırparak kar gibi yapın.

Bu beyazların içine 5 çorba kaşığı pudra şekerini ilave ettikten sonra yumurta sarılarınını da teker teker katarak mikserde çıprmaya devam edin.

Daha sonra 5 çorba kaşığı kek unu (sade) içine bir paket vanilya ilave ederek bunu da malzemelere ekleyin, bu durumda artık çırpmak yok tahta kaşıkla karıştırmak zorundasınız.

Fırın tepsisine yanmaz pişirme kağıdı döşedikten sonra malzemeyi boşaltarak spatula ile aynı kalınlıkta yayın.

Fırın ayarını 160° turboda ayarlandıktan sonra 8-10 dakika arasında pişiyor.
Hamurun kağıt kenarları hafifçe pembeleşince tamamdır. Ortasına bir kibrit çöpü batırın ıslak çıkmıyorsa olmuş demektir.

Fırın tepsisini mutlaka ıstak bir bez üzerine oturtun. Daha sonra kağıt ile rulo gibi sarıp hemen açın sakın fazla sarılı bekletmeyin yapışır. Bu işlemi birkaç sefer yapın ki hamur sarılma formunu alabilsin.

Hamur iyice soğuduktan sonra yavaşça hamuru kağıttan çıkarın.

İster hazır satılan pastacı kremalarından, ister koyuca hazırladığınız puddingten veya kendi yapacağınız pasta kremasından sürerek rulo gibi sarın.
Bu sarma aşamasında krema sürdükten sonra da üzerine minik minik kestiğiniz meyvelerden de koyabilirsiniz.

Rulo şeklinde sardıktan sonra, rulonun iki ucunu baş ve son kısımlarını da düzgünce kestikten sonra pastanızın üzerine eleyeceğiniz pudra şekeri veya kakao dan sonra süsleyebilirsiniz.


Yumurta sarıları ve kar şekline getirilmiş yumurta akları


Eklenti 120650

Eklenti 120651

Güler 04-01-2010 18:34

1 Eklenti(ler)
Sade kek un (içine vanilya eklenmiş) ve pudra şekeri.

Eklenti 120653

Güler 04-01-2010 18:37

2 Eklenti(ler)
Önce kar gibi aklara pudra şekeri ve yumurta sarıları ilave edilir.

Un ilave edildikten sonra tahta kaşıkla karıştılır.

Eklenti 120654

Eklenti 120655

Güler 04-01-2010 18:38

1 Eklenti(ler)
Malzeme tepsiye dökülür ve fırına sürülür.

Eklenti 120656

Güler 04-01-2010 18:41

1 Eklenti(ler)
Pişen hamur fırından çıkar çıkmaz tepsi ıslak bez üzerine oturtulur. Biraz sonra hamur kâğıdı ile birlikte sarılıp sarılıp açılır. Hiç bekletilmez.

Eklenti 120657

Güler 04-01-2010 18:43

1 Eklenti(ler)
İyice soğuyan hamur üzerine krema sürülür ve rulo şeklinde sarılır. Arzu ederseniz içine de minik minik kesilmiş muz parçaları da atabilirsiniz.

Eklenti 120658

Güler 04-01-2010 18:45

1 Eklenti(ler)
Buyrun istediğiniz gibi süsleyin.

Eklenti 120659

katmer 04-01-2010 18:53

Ellerinize sağlık, Güler hanım. En kısa zamanda deneyeceğim. Üzerindeki gül de pek şık olmuş:)

Güler 04-01-2010 18:57

Teşekkür ederim, gül ve yaprakları pasta malzemeleri satan yerlerde satılıyor. Yolum düşünce de renk renk süslemeler alıyorum.

katmer 04-01-2010 19:55

Ben yaptım deseydiniz de şaşırmazdım:) Sizden beklenebilecek bir performans çünkü:))

Güler 04-01-2010 19:57

Çok naziksiniz teşekkür ederim. ;)

katmer 04-01-2010 20:00

Hissettiklerimi söylüyorum:))
Bu tarifi normal unla yapıyordum ve de yarım paket kabartma tozu ekliyordum. Tam istediğim gibi olmuyordu. Bu şekilde daha güzel olacağına eminim..

Nejla K. 04-01-2010 20:08

Ben de unla deneyenlerdenim, en kısa zamanda hazır kek un denemesi yapacağım. Ellerinize sağlık, pek lezlz görünüyor...

Güler 04-01-2010 20:17

Kek unun sadesini kullanıyorum. Aklınızın bir köşesinde olsun, kek un kullanınca kabartma tozu hiç koymayın.

lale76 05-01-2010 00:12

Elinize sağlık Güler Hanım çok güzel görünüyor. Güzel süslemişsiniz.
Yılbaşı akşamı için ben de muzlu rulo pasta yapmıştım. Kekun kullanmadan da gayet iyi oldu. Daha önce yaptıklarımda istediğim gibi, sünger gibi, bir kek olmamıştı. Sizinde yaptığınız gibi işin püf noktası; sarıyı ve akı ayrı çırpıp, yavaşça kaşıkla karıştırmak.
Bugün ben de yazayım diyordum geriye 1 dilim pasta kalınca vazgeçmiştim. Çok hafif bir pasta nasıl bittiğini anlamıyor insan.

Lilium 05-01-2010 00:25

Ben şimdi pastanın yapılışını değil de, bu pastayı yaparken hamurlu ellerle nasıl oluyor da fotoğraf da çekebiliyorsunuz hayret ediyorum:p yoksa fotoğrafcımı tutuyorsunuz.:p

Güler 05-01-2010 08:43

Dalgacı, nasıl yaptığımı gel de Oğuz'a sor!!

Sakın yanlış anlama fotoğrafları Oğuz çekmiyor. Hımmm şimdi de pastayı mı o yapıyor diyeceksin ama ııı ıhh onu da yapmıyor, yani hiç bir şeye elini sürmüyor inan.

Dudi 05-01-2010 09:02

Ellerinize sağlık süper görünüyor. Canım istedi :)

Güler 05-01-2010 09:41

Üzülmeyin daha devamı var.

zelish 05-01-2010 10:45

Enfes görünüyor, ellerinize sağlık.

zenfree 05-01-2010 11:34

Muhteşem görünüyor. Ama parçalamadan rulo yapmak çok zor. Ellerinize sağlık.

nevsune 06-01-2010 11:00

Sevgili Güler, siz böyle anlatınca insana çok kolaymış gibi geliyor. O hamuru o hale sokmak ciddi zor bir iş. Püf noktası acaba o kağıtlı haliyle alıştırma yapmak mı?

Ben çok yıllar önce yaptığımda, hamuru bir türlü rulo haline getiremeyip parçalamıştım. Hoş onu da öyle parça börçük serip normal pasta olarak yemiştik ya. İşte o gündür, bu gündür içimde yaradır bu:) Bir kendime güvendiğimde yaparım belki.

Güler 06-01-2010 11:30

Sevgili nevsune, ben malzemeyi kâğıt üzerine döküyorum, fırında 0n dakika cıvarında oluyor. Hamurun kâğıt uçları pembeleşince hemen ortasına bir kibrit batırın bakın kuru çıkıyor mu. Hamuru çok pişirirseniz takır takır olur ve rulo yapamazsınız.
Bir de tepsiyi hemen çok ıslak bir bez üzerine çıkartın(oturtun) Tepsinin sıcaklığını azaltır, biraz bekledikten sonra kâğıt ile hemen bir sarın ve hemen açın sakın bekletmeyin yapışır. Bu işi bir iki kere yaparsınız artık form almıştır, korkmayın ertesi günü bile sarabilirsiniz.

Dudi 06-01-2010 11:38

Hafta sonu deneyeceğim ben de, çok gözüme battı bu konu bu hafta :) Yemezsem çatlayacağım :) Yapamasam bile yapan güzel bir yer biliyorum, gidip ordan alacağım en kötü ihtimal :D

Güler 06-01-2010 11:43

2 Eklenti(ler)
Aynı gün bir de çikolatalı yaptım.
Bunun iç malzemesinde hazır pastacı kreması kullanmadım çikolatalı royal pasta kreması hazırladım.
Evde hazırladığımız iç kremalar daha çok hoşuma gidiyor, hazırları gibi köpük hissini vermiyor.


Buyrun bunu da size ikram edeyim.

Eklenti 120909

Eklenti 120910

Dudi 06-01-2010 11:46

Hüüffff Güler hanım çok kötüsünüz, geleceğim akşama size :)

Güler 06-01-2010 11:49

Bir İstanbul gurup toplantısı yapalım, söz size her ikisinden de yapıp getireceğim.

Dudi 06-01-2010 11:51

Süper olur, yapalım en kısa zamanda :)

lale76 06-01-2010 16:07

Bu da çok güzel görünüyor Güler Hanım, elinize sağlık.

tamaşa 06-01-2010 16:16

Güler hanım,ellerinize sağlık her iki çeşitte nefis görünüyorlar ,en kısa zaman da denenecek başka yolu yok resimler iştah kabartıyor.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024