agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Toz olarak satılan sütlü tatlılarla denemeler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/18514.htm)

malina 22-12-2009 11:53

Toz olarak satılan sütlü tatlılarla denemeler
 
1 Eklenti(ler)
Başlıkta yazılan amacı düşünüp, gerçekleştirmek için denemeye kalkmadım. Evdeki süt bir bardaktan az kalmıştı, bir çözüm gerekiyordu. Bakkala gitmek çok hareket :)

Son portakal ve son dört mandalinadan üçünü kullandım. Elma çoktu ama bir tanesi yetti...

Portakal ve mandalinaların suyunu sıktım, elmanın kabuklarını soyup dilimledim tümünü robottan geçirdim, 1 badağa yakın sütü ekledim.

Hazır tavuk göğsü poşetini içine boşaltıp, bildik yöntemle pişirdim.

Eklenti 118809

Bence böylesi daha güzel oldu :)

copur 09 22-12-2009 11:55

Kaşar peyniri tekerine benziyor.

Sebahattin Sargın 22-12-2009 12:03

Öğrencilerin kurtarıcısı toz olarak satılan tatlılar ;) Bir pakette yetmiyor iki paket alıyoruz...

Sanırım yaptıktan sonra tatlınız bir süre buzdolabında kaldı, yanılıyor muyum? Bu hafta bende deniyeyim bunu :)

Sevgiler ;)

amatör hobici 22-12-2009 12:07

Mühim olan yaratıcılık Bağzı tatlar deneme yanılma usulüyle bulunmadımı sanki.Afiyet olsun.Yarasın :)

Hhatice 22-12-2009 13:27

çok güzel görünüyor ,yaratıcı olmak lazım :)

malina 22-12-2009 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 550399)
Sanırım yaptıktan sonra tatlınız bir süre buzdolabında kaldı, yanılıyor muyum?

Soğuması gerek :)

Soğuduktan sonra ters çevirip servis yaptım...

nikomedia 22-12-2009 14:12

Asıl marifet bilinen tarifleri yapmanın dışında farklı birşeyler ekleyip, yeni lezzetler yaratmak.

Ellerinize ve yaratıcılığınıza sağlık.

musti228 22-12-2009 14:18

Elinize sağlık çok hoş görünüyor.

malina 05-03-2010 11:30

1 Eklenti(ler)
Denemenin hareket noktası yine aynı, bir su bardağından az kalmış süt :)

Sütü kaba boşaltıp, evde başka ne var diye bakının :)
Yarım paket toz çikolata sosu... Bundan ne olur ki şimdi?

Deneyelim... İçine, yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı ekleyin, alabildiği kadar un ve kabartma tozu. Karıştırın, biçimlendirin, pişirin.

2 bardak su 2 bardak şeker ile şurup hazırlayın... Birkaç saat sonra yiyebilirsiniz...

Eklenti 128491

Dudi 05-03-2010 15:04

Ben yedim bu kalburabastıdan :D Süper bir tadı vardı. Eline sağlık sevgili malina...

Yusuf AYCAN 08-04-2010 15:02

kalbura bastı çok güzel olur. buralarda düğünlerde özel misafirlere ikram için yapılır. yinede her gelen misafir genelde tadar.

oppss! 08-04-2010 20:01

Toz halinde satılan tatlılardan denedim, iğrenç denecek kadar kötü oldu:dilli:
Annemin yaptığı tavuk göğsünü kimse tutturamadı şimdiye kadar:)

Estergon80 19-11-2010 19:53

Sakızlı muhallebiyi irmik helvası yapınca ille kullanırım koyacağım sütün içine iki kaşık koyduğumda aldığım sakız dan daha fazla koku verir birde ben biraz ağdalı seviyorum helvayı o ayar içinde çok hoş oluyor tavsiye ederim bu arada tatlılar harika ben asla tariflere bağlı kalmama sorunu yaşıyorum biri birşey anlatır ben ille birşeyleri değiştirir ekler çıkartırım ve bence en güzeli sevgiler...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024