Hindistan cevizli kurabiye
Malzemeler
2 yumurta akı 1/2 limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 fiske tuz 250 gr. toz şeker 250 gr. toz hindistan cevizi ( aynı miktarda, toz badem, ceviz veya fındık olabilir.) Yumurta akı, tuz, limon suyu kar haline getirilir. Şeker eklenip çırpılmaya devam edilir. Hindistan cevizi ve limon kabuğu alttan üste bir kaşık yardımı ile yavaşça karıştırılır. Yumurta akı sönmesin diye. Kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. 150 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Hafif kızaracak. Afiyet olsun. |
tarif için çok teşekkür ederim....:)
|
Afiyet olsun. Şeker miktarı bana fazla geldi,isteğe göre azaltılabilir. Kenarları çikolataya batırınca da güzel olur.
|
unsuzmu yapılıyor
|
Evet un yok. Bolca hindistan cevizi var kıvam sağlıyor. Ben biraz da fındık ekledim hindistan cevizine. Hem basit hem de çok lezzetli.
|
hindistan cevizli kurabiye
tarif için teşekkür ederim çok beğendiğim favorim olan bir tarif fakat yepside çok yayılıyor top top olamsı için ne yapmam lazım ayrıca yağlı kağıtta da yağlanmış tepsidede yapışıyor önceden ısıtılmış fırına mı konacak cevap verirseniz sevinirim
:confused: |
Önceden ısıtılmış fırına konması gerekiyor. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kurabiye sertleşiyor ve kolayca çıkıyor. İçine 1 kaşık kadar un eklemek nasıl bir sonuç verir bilmiyorum. Top top olması için ne başka ne yapmak gerekir bilmiyorum. Araştırayım. Çok yapışık, biküvi gibi olmuyor zaten. Sizin nasıldı?
|
bende var hindistan cevizli kurabiye tarifi.. fakat bu tarifden çok ayrı..)
|
çiğdem86 sizintarif nasıl?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024