Dondurmalı İrmik Helvası
2 Eklenti(ler)
Hem pratik, hem lezzetli... Malzemeler 250 gr. İrmik 250 gr. Şeker 250 gr. Süt + 250 gr. Su 125 gr. tereyağı Maraş usulü dondurma Çam fıstığı Süsleme için; Ceviz, fındık, tarçın, hindistan cevizi, krokan, çikolata sosu, karamel sosu... Yapılışı Tereyağı eritilir. İrmik ve fıstık ilave edilir. Fıstıklar pembeleşinceye kadar, irmiğin rengi dönene kadar kavrulur. Süt, su, şeker, vanilya karışımı kaynatılıp yavaş yavaş irmiğe eklenir. Suyu çekilene kadar 2 dk. karıştırılıp altı kapatılır. Üzerine kağıt havlu örtülüp, 15 dk. demlendirilir. Kalıp olarak kullanacağımız kaseyi streç folyo ile kaplıyoruz. Ortası çukur kalacak şekilde helva ile doldurup 1 top dondurma ( sakızlı, kaymaklı dondurmada olabilir) yerleştiriyoruz. Üzerini yine helva ile kapatıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun. |
E bunun dondurması görünmüyorr?:p
Kesip dondurmalı kısmı da fotoğrafayın Arzu hanım. Ellerinize sağlık ama, şu hali bile pek nefis görünüyor. |
:) Dondurma olarak cevizli dondurmam vardı. Helvayı kestim ama dondurma beyaz olmadığı için görüntü olarak bir anlamı olmadı. Sakızlı dondurma aldığımda fotoğraflarım.;)
|
Elinize yüreğinize sağlık.Pek nefis görünüyor.
|
Beğendiğinize sevindim.
|
1 Eklenti(ler)
Müjgan Hanım; Cevizli dondurma ile görünümü ;:p
|
Ohşşş! pek güzelmiş sahiden. Yeme de yanında yat cinsinden. :)
|
Sevgili Arzu müsadenle bir ufak not eklemek istiyorum.
İrmik helvası hafif ılık olacak. Ortasına da kaymaklı dondurma daha çok yakışıyor. Sevgili Müjgan, haklısınız tadı da bir başka oluyor. Güler'in bahçesini ziyarete gelen agaclar.net üyelerine hazırlamıştım. Sebo ile penelophe sanıyorum ikinci tabakları istemişlerdi. Hatta sevgili selenn'in eşi üçlemişti. Hoş ben de ondan aşağı kalmıyorum ya. |
Güler Hanım ; Sıcak ve soğuk bu kadar uyumlu olur. İrmiğin hafif sıcaklığı ve dondurmanın soğukluğunun buluştuğu lezzet mükemmel. Sizinde bu tatlıyı çok güzel yaptığınıza eminim.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Arzu Kırlangıç, aklıma girdin. Hiç üşenmeden ben de hemen kalktım İrmik helvası pişirdim.
Servisim hazır, bu tabağı eşim için hazırladım. O oruç tutamıyor. Bense akşama tadına bakacağım. Eklenti 102490 Eklenti 102491 |
Elinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
|
Başlığı açan sizsiniz sevgili Arzu, sizin elinize sağlık.
|
Çok güzel olmuş kızlar ellerinize sağlık. :)
|
Aklıma düşürdünüz, dün gece İrmik Helvası yaptım. Bizimkilere dondurmalısını sürpriz yapacaktım ama çekirgeler dondurmaları bitirmişler. :) Helvayla idare ettik.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024