Dövülmüş ekmek tatlısı
Dövülmüş ekmek tatlısı
Malzeme: Yarım ekmek, iki kahve kaşığı kabartma tozu, iki yumurta, bir bardak sıvı yağ, şekerli su. Yapılışı: Ekmek içi fırında iyice kurutulduktan sonra, -açık havada da kuruyabilir- döverek un haline getirilir. Kabartma tozu ve yumurta ile iyice çırpılır. Elde edilen hamurdan tatlı kaşığı ile kızgın yağa kaşık kaşık konur. Kızaranlar önceden hazırlanmış soğuk şurubun atılır. Tanımlamayı yapan: Semra Kıvanç 1957, Manisa |
bayat ekmeklerden elde edılebıleçek harıka bır tatlı çöp değil miğdeye tebrık ederım
sayın müjgan ramazan dolayısı ile cok bayatlamış ekmeklerımız var şuanda buzlukta ramazandan sonrra deniçem bende bu tarıfı |
güzel ve değerlendirilmei gereken bir tarif .ben de deneyeceğim bakalım nasıl :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024