agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Mısır Unlu Kek (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/17054.htm)

Arzu Kırlangıç 25-08-2009 18:58

Mısır Unlu Kek
 
1 Eklenti(ler)
Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
Kabartma tozu, vanilya

Yapılışı

Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleride ilave ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına veya borcama döküp önceden ısıtılmış 170c de 30- 35 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Not; Dövülmüş ceviz, fındık ve kuru üzümde ilave edilebilir. Portakal ve limon kabuğuda rendelenebilir. Dilerseniz üzerine tarçın karışımlı pudra şekeride serpebilirsiniz.

Arzu Kırlangıç 25-08-2009 19:19

Kek yapmanın püf noktaları;
 
  • Un karışıma katıldıktan sonra çok fazla karıştırılmamalıdır. Fazla karıştırma ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapının oluşmasına neden olur.
  • Yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpılmalıdır.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
  • Mısır unu, kakao, vanilya, kabartma tozu, tarçın gibi malzemeler una eklenmeli, karışımın tam olarak gerçekleşmesi ve havalandırılması maksadıyla hep birlikte elenmelidir.
  • Hamura eklenen meyve ve çerezler en son nişastaya veya una bulayarak çok fazla karıştırmadan ilave edilmelidir.
  • Kekler genellikle 170-190 derece arasında önceden ısıtılmış fırınlarda pişirilir.
  • Hamur kalıba aktarıldıktan sonra kalıbı 1-2 kere tezgaha veya kaşık ile kalıbın etrafına vurarak hamurun oturması sağlanır.
  • Karışım fırına sürüldükten sonra en az 20dk kapak kesinlikle açılmamalıdır.
  • Kek piştikten sonra fırının derece ayarını kapatın ve keki sönmüş fırında 10 dk bekletin.
  • Kek fırından alındıktan 10 dk. sonra kalıptan çıkartılır. Veya ıslak bez üzerine oturtulur. Kalıptan çıkartılan kek kağıt havlu üzerine koyulur. Kekin nemlenip ıslak ıslak olmasını engeller.
  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

Arzu Kırlangıç 25-08-2009 19:46

Tarifi tereddütsüz deneyebilirsiniz. Kekten tadan herkes tarifini aldı.:p

katmer 26-08-2009 11:44

Arzu hanım, bu kek benim babaannemin tarifidir. Sürekli yaparım. Oldukça da geç bayatlar. Beklemiş hali daha bir güzel olur. Tek fark ben şekerini 1,5 bardak koyuyorum..

Arzu Kırlangıç 26-08-2009 11:56

Sevgili Katmer Bu tarifi bende babaannemden öğrendim.;). Kek ötesi farklı bir tadı var. Bize 1 bardak şeker ölçüsü yeterli geliyor.

M.Sema 27-08-2009 10:55

Mısır unuyla yapılmış herşeyi özellikle mısır ekmeğini çok severim. Daha önceden bir yerlerden aldığım mısır unlu kek tarifi çok kötü olmuştu. En kısa zamanda tarifinizi deneyeceğim, paylaşım için teşekkürler.

Arzu Kırlangıç 27-08-2009 12:21

Sevgili M.Sema;

Rica ederim. Mısır unlu keki beğeneceğinize eminim.

lale76 07-12-2009 10:09

Mısır unlu keki ben de çok seviyorum. İçine havuç ta rendeliyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024