agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Saray Sarma (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/17037.htm)

doğalbahçe 23-08-2009 11:17

Saray Sarma
 
1 Eklenti(ler)
Saray Sarma

Malzemeler,

- 9 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 6 Çorba Kaşığı Un
- 1lt + 1 Su Bardağı Süt
- 2 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 2 Yemek Kaşığı Margarin

- 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
- Üzerine Toz Antep Fıstığı

Yapılışı

- Toz şeker ve unu bir tencereye alın, üzerine sütü azar azar ilave edip karıştırın, margarini de ekleyerek orta ateşte pişirin, tencereyi ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi 10 dk. mikserde çırpın, kare şeklindeki 2 ayrı borcam tepsiye dökün, buzdolabında soğuması için bekletin, daha sonra buzdolabından çıkaracağımız tepsilerdeki malzemelerimizi 10'ar cm'lik kareler halinde kesin, başka bir tarafa ise hindistan cevizini yayın üzerine kare şeklinde kesilmiş muhallebiyi kayup hindistan cevizlerinin muhallebiye yapışmalarını sağlayınız, içine ise çekilmiş çeviz veya bademleri ekleyerek rulo halinde sarınız, üzerine dilerseniz öğütülmüş antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

berduray 23-08-2009 11:30

Pek sevimli , yumoş yumoş görünüyor bunlar yahu.

İftardan sonra bakayım ben buna alıcı gözle, kaçtım.

doğalbahçe 23-08-2009 12:04

Evet Sn. Berduray,
Çok hoş göründükleri gibi hafif ve lezzetli bir tat bence. Denemekte fayda var derim. Afiyetle.

mugeor 10-09-2009 16:32

çok güzel gözüküyor. kestıkten sonra katlarken yapışma, dagılmaz olmaz heralde dimi? ellerinize sağlık

doğalbahçe 10-09-2009 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mugeor (Mesaj 495163)
çok güzel gözüküyor. kestıkten sonra katlarken yapışma, dagılmaz olmaz heralde dimi? ellerinize sağlık

Sn. mugeor,
2 Kare tepsiye hazırlamış olduğumuz malzemeyi alıp, buzdolabında biraz beklettikten sonra kare şekillerde kesildiğinde herhangi bir problemle karşılaşılmamaktadır. Tavsiye ederim. Afiyetler olsun.

mehtap051 11-09-2009 00:19

margarin ne kadar konulacak.ben bu tarife damla sakızıda koyuyorum.

doğalbahçe 11-09-2009 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 (Mesaj 495334)
margarin ne kadar konulacak.ben bu tarife damla sakızıda koyuyorum.

2 yemek kaşığı margarin yeterli gelmektedir.

Dudi 04-02-2010 15:53

Nefis görünüyor ama kim yapacak şimdi beklemeye hiç dayanamam :) Puf Puf görünüyor ağızda ne güzel dağılır bunlar :)

doğalbahçe 05-02-2010 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 573854)
Nefis görünüyor ama kim yapacak şimdi beklemeye hiç dayanamam :) Puf Puf görünüyor ağızda ne güzel dağılır bunlar :)

Sn. Dudi,

Hem hafif olması hemde yumuşak olmasıyla dikkat çekiyor, tavsiye ederim yapılması da o kadar uğraştırırcı değil:)

Zekoş 08-02-2010 23:50

Sayın mtuncer muhallebiyi hindistan cevizi serpilmiş tepsiye döksek daha pratik olmaz mı? Kestikten sonra tek tek hindistan cevizine bulamaktan kolay olur herhalde.****** benimki bir fikir siz ne dersiniz? Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar lokum gibiler...

doğalbahçe 21-11-2010 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekafet (Mesaj 575916)
Sayın mtuncer muhallebiyi hindistan cevizi serpilmiş tepsiye döksek daha pratik olmaz mı? Kestikten sonra tek tek hindistan cevizine bulamaktan kolay olur herhalde.****** benimki bir fikir siz ne dersiniz? Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar lokum gibiler...

Tabi neden olmasın daha kolay olacağını düşünüyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024