agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Zerde (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/17024.htm)

Müjgan 22-08-2009 10:54

Zerde
 
Bu tarifi M. Emin Avşar'ın "Geleneksel yemekleri ile Manisa" adlı kitabından aldım. Akhisar'dan Müzeyyen Akgün tarif etmiş.

Malzeme:

Bir buçuk su bardağı toz şeker, beş bardak su, bir çay bardağı pirinç, iki çorba kaşığı nişasta, bir çorba kaşığı nişasta, bir çorba kaşığı gülsuyu, bir kahve kaşığı safran, bir iki damla safran boyası, çam fıstığı, kuş üzümü, nar taneleri.

Yapılışı:

Pirinç ılık suda yarım saat kadar bekletilir, iyice yıkandıktan sonra su ile ağır ateşte yirmi, yirmibeş dakika pişirilir. İçine safran, safran boyası ve şeker eklenerek beş dakika daha kaynatılır. Gül suyu ile ezilmiş nişasta konup, bir iki dakika kaynatılır. Kaselere boşaltıldıktan sonra üzeri kuş üzümü, çam fıstığı, nar taneleri ile süslenir.

nur_sen 22-08-2009 12:33

çok güzel zannederim ama yapıpda resmini koysaidiniz dahada hoş olmazmıydı?????


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020