agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Şeftali Soslu Tavuk Göğsü (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16504.htm)

radem63 13-07-2009 11:46

Şeftali Soslu Tavuk Göğsü
 
1 Eklenti(ler)
Şeftali Soslu Tavuk Göğsü

Malzemeler:
Tavuk göğsü için;
1 litre süt
2,5 kahve fincanı un (küçük türk kahvesi fincanı)
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr.margarin

Şeftali sosu için;
5 şeftali
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:
ilk olarak muhallebi hazırlanır.Un ,şeker karıştırılır üzerine soğuk süt ilave edilerek çırpılır.Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
Ocaktan alınır ılınınca margarin ve vanilya eklenir mikserle 10 dk çırpılır.
Tepsiye dökülür soğumaya bırakılır.

radem63 13-07-2009 11:50

1 Eklenti(ler)
Şeftali sos için; şeftalinin kabukları soyulur.Doğrayıcının içine şeftali,4 yemek kaşığı toz şeker ve nişasta alınır.Püre olana kadar çekilir.tencereye konularak kısık ateşte pişirilir.

radem63 13-07-2009 11:57

3 Eklenti(ler)
Hazırlanan şeftalili sos soğuyan ve üzeri sertleşen tavuk göğsünün üzerine yayılır.Ben biraz süslü olsun istedim krema pompasıylada uğraşmak istemediğimden huniye doldurarak sosu üzerine gezdirdim.

radem63 13-07-2009 12:02

3 Eklenti(ler)
Hindistan cevizi ve yeşil urfa fıstığıyla tatlımızın süslenmiş hali.

Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

merakli 14-07-2009 14:48

Sevgili radem63;

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Annem aynı tarifi vişne sosu hazırlayarak yapar. Yalnız o kuplara tavuk göğsünü koyup üstüne 1 parmakdan belki biraz daha fazla vişne sosu döküyor. Çook nefis resimlere bakınca yemiş kadar oldum.

radem63 14-07-2009 21:45

Sevgili Meraklı eminim vişneliside lezzetlidir.Çok hafif bir tatlı .
vişnelisinide deneyemeye değer:)

DefneD. 15-07-2009 00:00

Sevgili radem63,

Sütlaç haricinde hiç bir sütlü tatlıyı içinde kakao olmadığı sürece yiyemeyen ben bile ağzım sulanarak baktım fotoğraflara. Elinize sağlık:)

Bu arada yiyememe nedenim şımarıklık değil. Her nedense sütlaç harici sütlü tatlılar baş ağrısı ve bulantı yapıyor:o

Müjgan 15-07-2009 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. (Mesaj 461878)
Sevgili radem63,

Sütlaç haricinde hiç bir sütlü tatlıyı içinde kakao olmadığı sürece yiyemeyen ben bile ağzım sulanarak baktım fotoğraflara. Elinize sağlık:)

Bu arada yiyememe nedenim şımarıklık değil. Her nedense sütlaç harici sütlü tatlılar baş ağrısı ve bulantı yapıyor:o

Büyük oğluma bebekken pirinç unlu, sütlü mama vermiştim. Şimdi sütlaç, keşkül, ve nişastalı sütten mamül hiç bir şeyi yiyemiyor. Acaba sizde de mi aynı sorun var? :)

ays61 15-07-2009 11:27

Sn. radem63,

Ellerinize sağlık harika bir tatlı olduğunu düşünüyorum, ellerinize sağlık.

Nişastanın çeşidi (mısır, buğday, patates) farkeder mi?

Ve bir de krema pompası yerine huni tercihiniz harika bir fikir verdi bana, kullanımı gerçekten çok pratik olmalı.

fevziye 15-07-2009 16:42

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

DefneD. 15-07-2009 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 461991)
Acaba sizde de mi aynı sorun var? :)

Sorunum ondan mı kaynaklanıyor bilemiyorum :) Süt de içemem zaten. Aslında tatlılara da pek düşkünlüğüm yoktur. Meyveli pasta mı karışık meyve tabağı mı deseler, meyve tabağını seçenlerdenim.
Ama kendimi bildim bileli içinde kakao olmayan sütlü tatlılar beni rahatsız eder, buna sade dondurma da dahil. Gerçi sizin oğlandan farklı olarak, sütlaç ile barışığım:)

fizban 15-07-2009 18:02

Ellerinize sağlık. Tatlı sevenleri gülümseten, özellikle de hafif tatlı.

Bu tarz meyveli tatlıları yapan biri olarak minik bir ilave yapmak istedim.

Tavukgöğsü, ya da vanilyalı pudingi , tabağa döşedikten sonra bir süre buzdolabında soğumaya bırakıyorum.

Geçen sürede boş durmayarak krem peynir ya da labne ile pudra şekerini çırpıyorum. Güzel kıvamlı bir hale gelene kadar devam ediyorum. Şeker ve peynir miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pudra şekeriniz yoksa, toz şekerini öğütücüde çekerek inceltebilirsiniz.

Soğuyan tavukgöğsünün üstüne yaydıktan sonra tekrar dolaba soğumaya bırakabilirsiniz.

Bunun üstüne de meyveli pelteyi yayabilirsiniz.

Arada kalan labne+şeker katmanı, farklı bir lezzet veriyor. Hatta üstüne bir kaşık da dondurma konsa???:)

Beğeneceğinizi umuyorum.

** Labne+şeker karışımına istenirse kakao da katılabiliyor. Tamamen damak zevkinize göre farklılaşma yapabilirsiniz.

radem63 15-07-2009 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. (Mesaj 461878)
Sevgili radem63,

Sütlaç haricinde hiç bir sütlü tatlıyı içinde kakao olmadığı sürece yiyemeyen ben bile ağzım sulanarak baktım fotoğraflara. Elinize sağlık:)

Bu arada yiyememe nedenim şımarıklık değil. Her nedense sütlaç harici sütlü tatlılar baş ağrısı ve bulantı yapıyor:o


Sevgili Defne sizde tavuk göğsünü kakaolu deneyin:)Tadı nasıl bizede yazın:)
Geçmiş olsun...

radem63 15-07-2009 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ays61 (Mesaj 462032)
Sn. radem63,

Ellerinize sağlık harika bir tatlı olduğunu düşünüyorum, ellerinize sağlık.

Nişastanın çeşidi (mısır, buğday, patates) farkeder mi?

Ve bir de krema pompası yerine huni tercihiniz harika bir fikir verdi bana, kullanımı gerçekten çok pratik olmalı.


Sevgili Ays61;
evde buğday nişastası vardı ben onu kullandım.
Huni fikride o anki tembelliğimden aklıma geldi:D

DefneD. 15-07-2009 18:58

Sevgili radem63,

Kakaolu tavuk göğsü gayet lezzetli olur. Ben çocukken, annem sağolsun yiyebileyim diye tavuk göğsü, muhallebi gibi tatlıları hep kakaolu yapardı. Deneyin, tavsiye ederim:)

Sizin tarife kakao ilave edip, sosu da vişne ile yapılırsa güzel olur diye düşünüyorum. Vişne bulabilirsem dener, güzel olup olmadığını yazarım:)

Nariel 22-07-2009 21:27

1 Eklenti(ler)
Sn. radem63, şeftali soslu tavuk göğsünü ölçüleri 1 buçuk olmak üzere yaptım. Kıvam, tat harika:) Yarın annemin gününde misafirlere sunacağım. Bu tarifi verdiğiniz için çok teşekkürler..

radem63 22-07-2009 21:34

Sevgili Nariel ellerinize sağlık sizinkide çok güzel görünüyor:D
Afiyet olsun:)

fizban 23-07-2009 10:46

Bilemiyorum yukarıda bahsettiğim krem peynir+şeker katmanını denediniz ya da sevdiniz mi!

Bu defa da en alt, taban tarifi vermeyi düşündüm. Bunun özelliği, içinde yağ ve yumurta yok.

1.5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı zencefil (farklı bir tad veriyor, konulmazsa da olur)
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz(silme)

sıvı harç:

1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Kuru ve yaş malzemeleri farklı kaplarda karıştırın. Bir süre dinlendirin.

Daha sonra birbirine karıştırın.

180 derece orta göz fırında pişiriyorum. Ama fırın tür ve ısıları farklılık gösterebiliyor.

Geçen hafta yaptığım bu tabanın üstüne tavukgöğsü,soğuduktan sonra ise üstüne limonlu jöle ekledim. Servis anında da , hazırladığım sossu üstüne ve çevresine gezdirdim.

radem63 27-07-2009 17:03

3 Eklenti(ler)
vişneli etimek tatlısı


1 pk tuzsuz etimek
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak az tozşeker
1 pk vişne jölesi
süslemek için;
Biraz vişne
biraz tuzsuz fıstık

tavuk göğsü tarifide yukarıda yazılan tarifin aynısıdır.


Hazırlanışı:
Etimek tepsiye dizilir.Ilık suda şeker eritilir.Etimeklerin üzerine gezdirilir.Tavuk göğsü pişirilir,(çok sıcak olmayacak) etimeklerin üzerine gezdirilir.
Çekirdeği çıkartılmış vişne taneleri tavuk göğsüne batırılır.Fıstıklada süslenir.(jöle dökünce yukarı çıkmasın diye) Vişne jölesi paketin üzrerindeki tarife göre hazırlanır.İyice donmuş tavuk göğsünün üzerine dökülür.Buzdolabında jöle donuncaya kadar
bekletilir.

radem63 27-07-2009 17:04

Sevgili Fizban peynir sevmediğim içim krem peynirli tarifi demedim:(

hazan-z 27-07-2009 21:09

Sn Radem63,elinize sağlık.Her ikisi de yaz için hafif ve serinletici tarifler.Teşekkürler ve sevgiler.

selenn 27-07-2009 23:12

Çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık. Sütlü tatlıları hafifliği sebebiyle daha çok seviyorum. En kısa zamanda tarifi deneyeceğim.

Sevgi Durul 08-08-2009 00:01

Sayın Radem63 şeftali soslu tavukgöğsü çok hoş görünüyor. Eminim tadı da güzeldir. En kısa zamanda deneyeceğim. Elinize sağlık.

fizban 08-08-2009 13:05

radem63;


Peynirin tadı alınmıyor. Hatta içine biraz da krema katılıyor istenirse.(Hazır minik paketlerde satılan süt kreması).

Kullanım alanına göre kakao da eklediğim olmuştur.Pasta üstlerine de kullanılır genelde. İçinde peynir olduğu bile anlaşılmıyor. Şeker miktarı ile damak zevkinize uygun hale de getirme şansınız her zaman mevcut.

Krem peynirlerin birçoğunun tadları bile farklı. Uygun olan bulunursa inanın güzel şeyler ortaya çıkabiliyor..
Yabancı tariflerin birçoğunda kullanılıyor bu tarif.


İnsanoğlu beğendiği şeyi hep savunur hep savunur.)
Benim yaptığım da bu olsa gerek:))

Keyfimiz ve tadımız tavan olsun dileklerimle...

samarra 08-08-2009 18:25

ilk tarifi denedim şimdi dolapda soğuyor inşallah güzel olur

oppss! 09-04-2010 18:54

Annem yaparken 10 dakika değil, yaklaşık 20 dk son seviyede karıştırıyor...
Sakız gibi oluyor sonuç, tarçın da iyi gidiyor bence...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024