agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Pratik Pizza (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16239.htm)

Fatih 21-06-2009 17:24

Pratik Pizza
 
Bu kriz zamanında elimizde kalan ekmekleri değerlendirmek için yaptığım bir çalışmam:D

Malzemeler:
1 adet somun ekmeği
Yarım kangal sucuk
Yağlı Peynir(kaşarda olabilir)
2 Çorba k. domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çay k. tuz,karabiber,kekik,kimyon
3 adet domates
1 adet biber
Yarım fincan zeytin yağı

Patates kızartması için:
4 adet ince uzun kesilmiş patates.

Fatih 21-06-2009 17:35

2 Eklenti(ler)
Hazırlanışı:
1-İlk önce bir adet somun ekmeğini ortadan ikiye kesiyoruz ve açıyoruz. Ekmeği iki parçaya bölmüyoruz.
2-Salça,zeytin yağı,tuz,karabiber,kimyon,kekik hepsini bir kapta toplayıp sos oluşturuyoruz.
3-Oluşturduğumuz sosu ekmeğimizin üstüne sürüyoruz.
4-Sucuklarımızı yuvarlak olarak kesiyoruz.Kestiğimiz sucukları sürdüğümüz sosun üstüne yerleştiriyoruz.
5-Sucukların üzerine yuvarlak olarak kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz.
6-Rendelediğimiz peyniri(kaşarda olabilir) üzerine serpiştiriyoruz.
7-Biberleride yuvarlak oolarak kestikten sonra üzerine koyuyoruz.
8-Fırına koymadan 15 dk önceden 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.Fırana koyduktan sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 15 dk pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN

Fatih 21-06-2009 17:37

3 Eklenti(ler)
Fırından çıktıktan sonra ilk görüntü:p

Faruk 21-06-2009 18:16

Fatihciğim harikasın. Yemek konusunda sınır tanımıyorsun. Maşallah ( 41 kere ). Üniversite döneminde yemek konusunda maharetli olman çok işine yarayacak. Yaptığın pizza çok iştah açıcı görünüyor. Benim yerime de 1 dilim fazladan ye Fatihciğim...

Nejla K. 21-06-2009 18:32

Fatihcim, ben de lise çağında, genç bir arkadaşımız olarak bu kadar yetenekli olmana maşallah diyorum. Bitkiler, bahçe işleri ve başarılı derslerinin yanında yemek konusunda da yetenekli olman ne hoş... Sağlıklı ve mutlu kal...

rrumeysaa 21-06-2009 21:27

Ellerinize sağlık arkadaşım, bu nasıl bir maharet şaştım inanın.
Aklıma hiç gelmezdi sanırım böylesi bir fikir, hem pratik, hem kolay, hem de leziz olmuştur eminim. Kahvaltıya süper olur en kısa zamanda denicem inşaallah...

Delimus 21-06-2009 22:03

Biz buna sabah pizzası veya pazar pizzası deriz evde annem yapar sabahları afiyetle yeriz.
Bende tavsiye ederim.

DefneD. 21-06-2009 23:05

Gecenin bu vakti bunu görmek hiç iyi olmuyor. Midem kazındı resmen.
Eline sağlık arkadaşım, afiyet olsun. Buralarda dendiği gibi ''Topan topan et olsun'' :)

maki01 22-06-2009 00:13

Ellerine sağlık Fatih'cim , nefis ve de leziz görünüyor. Bir zamanlar Bağdat Caddesinde Kristal Büfe vardı. Belki hala vardır. Oğlum 2-3 yaşlarındayken ( 80'li yıllar ) o büfede en sevdiği yiyecekti senin pizzanın tost ekmeğine uyarlanmışı. Ben de yerdim tabii. Hay allah ,canım çekti gece gece :)

bengi_su 22-06-2009 11:45

Fatihcim açlıktan ölüyor bir vaziyette çıktı pizzan karşıma ama işteyim şimdi yapta göreyim ellerine sağlık eve gidince deniycem:)

evrim 22-06-2009 11:54

Gerçekten tebrik ederim arkadaşım . Çok güzel ve uygulanması kolay bir tarif. Eminim çokta lezzetlidir. En kısa zamanda bende deneyeceğim.

nalan61 12-08-2009 19:21

Sevgili Fatih bu tarifi ramazan pidesini ikiye bölerekte yapabilirsin harika oluyor hemde kalan pideler değerleniyor yazarken benim de canım çekti en kısa sürede yapayım

Fatih 12-08-2009 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nalan61 (Mesaj 479325)
Sevgili Fatih bu tarifi ramazan pidesini ikiye bölerekte yapabilirsin harika oluyor hemde kalan pideler değerleniyor yazarken benim de canım çekti en kısa sürede yapayım

Sevgili Nalan elimde ramazan pidesi olmadığı için bunula yapmıştım.Ama gerçekten de ramazan pidesiyle süper oluyor.:p

katmer 16-09-2009 01:42

Fatihciğim pizza tarifini şimdi gördüm. Mutlaka yapacağım, ellerine sağlık. Süpersin:))

rabenek 16-09-2009 08:21

Ramazan pidesiyle bi deneyeyim. Ellerine sağlık Fatih Bey.

betito 15-12-2009 15:51

Ekmeği tepsiye çıplak olarak mı koyuyorsunuz? Fotoğraflarda gördüğüme göre yağlı kağıt koymuşunuz, eknmeğin altına. Doğru muyum Fatih Bey? :)

Fatih 15-12-2009 17:18

Evet haklısınız bir nevi tepsi batmasın diye koymuştum.Başka bir nedeni de yok.;)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024