agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Etli Mantı (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16065.htm)

treepine 10-06-2009 13:30

Etli Mantı
 
Merhaba Arkadaşlar,
Biliyormusunuz bilmiyorum ama Bolu yöresine özel size etli mantı tarifini vermek istiyorum.Diğer yörelerinde ****** vardır mantısı ancak tarif ettiğimde katlarına ve üzerine dökülen lezzet farkından dolayı diğerlerinden ayrılıyor..
Hamuru için;
un,su,tuz başka bir malzeme gerekmiyor
Ara katlara;
Keş,ceviz ve tereyağı **** süzme yoğurt(bizde torba yoğurdu denir)
Hamurun içine harç;
kıyma,ince kıyılmış soğan,tuz,karabiber,maydanoz
Yapılışı;
Bayan arkadaşlar **** bu işle uğraşan baylarda bilir, hamuru kulak memesinden biraz daha katı bir şekilde yoğurulup, üzeri nemli bir bezle örtülüp, biraz bekletildikten sonra açma işlemine başlayabilirsiniz.Hamuru;( altına koyduğunuz gazetenin konu başlıklarını okuyabilecek incelikte ) açıyorsunuz 4x4 cm karelere bölüyorsunuz ve daha önce hazırladığınız harcı kücük kücük ortasına (yani nohut büyüklüğünde) koyup üçgen şeklinde (kenarlara bastırarak) kapatıyorsunuz. Kenardan çıkan küçükleride papyon yapıp kaç pazı açacaksanız diğer pazılar bitene kadar temiz bir kağıt üzerinde mantıları bekletiyorsunuz.****** bu arada büyük geniş bir tencerede tuzlu suyunuzuda kaynatmaya başlıyorsunuz.Çünkü, daha yapmaya başlarken iştahınız kabarıyor ve biter bitmez yemek istiyorsunuz.Suyumuz kaynadı, mantı kapama işimiz bitti bundan sonra yapılacak iş kaynayan tuzlu suyun içine mantıları salmakkkk.Lezzeti veren kısma gelelimmm.Keş ve cevizden bahsettim;keşi rendeliyorsunuz ,cevizide havanda biraz irice dövüyorsunuz ikisini birbirine karıştırıyorsunuz ve pişirdiğiniz mantıların arasına serpiyorsunuz(bir kat mantı bir kat keş ceviz)daha sonra mantı hacmine göre başta ayırdığınız keş ceviz harcını tavaya koyduğunuz tereyağının içine koyup tereyağı ve keş kızarana kadar yaklaşık 2-3 dk da en üst kısma gezdiriyorsunuz veeee o tereyağının verdiği leziz koku ile AFİYETLE yiyiyorsunuz...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024