agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Pratik açma (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/15648.htm)

Zekoş 20-05-2009 01:14

Pratik açma
 
MALZEMELER:
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 adet yumurta
*1 paket yaş maya
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle bir yumurtanın sarısını ayırın (üzerine sürmek için).
Süt ve suyu karıştırıp ılıtın,içinde mayayı eritin.
Diğer malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur yoğurun.
Elinizi yağlayıp hamurdan parçalar koparıp açma şekli verin.Yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün.
Tepside mayası gelip kabarınca pişirin. (not:resim koymayı bilmediğimden resmini koyamıyorum;ama korkmadan yapabilirsiniz defalarca yapılmış bir tariftir)
AFİYET OLSUN

M.Sema 20-05-2009 10:57

Tarif için teşekkürler Sayın Zekafet.

malina 20-05-2009 12:28

Alıntı:

not:resim koymayı bilmediğimden resmini koyamıyorum
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

bengi_su 20-05-2009 15:41

İçine taze yoğurt katarsanız hem daha kokullu, lezzetli hemde çok güzel kabaracaktır.

Zekoş 23-05-2009 21:04

Arkadaşlar açma sevmiyomusunuz yoksa tarifi zaten varmıydı diyorsunuz.Her foruma girdiğim de bakıyorum acaba yapan var mı diye aynı misafirlere ikram edilir de beğenip beğenmediği konusunda cevap beklenir ya öyle bir durum söz konusu aynı heyecanla bekliyorum başka tariflerim de var ama yazmak için sizin beğeninizi bekliyorum

habibe 25-05-2009 11:03

Teşekkürler Sayın Zekafet. Pratik tarifinizi şimdi yazdım. Denediğim de yazacağım :)

İncifem 22-06-2009 15:28

Gerçekten pratik bir tarife benziyor, ne kadar un konuluyor göz kararı mı?

Sayın Zekafet, tatlı kurabiye tarifleri varsa onları da yazabilir siniz. :)

Hoşcakalın.

cenan 22-06-2009 15:59

Benim komşumda yapıyor bu açmayı.Pastane açmasına benziyor.Ama bunu yapmaktaki püf noktası hamurunun çok yumuşak olması vede hamura açma şekli verirken eller hafif yağlanır ele alınan bir parça hamur solucan diye tabir ettiğimiz şekilde uzatılır.Sonra ortasından tutulup birbirine dolandırıldıktan sonra iki uç bir birine eklenir.Bu şekilde şekil verilen açma kat kat harika olur.Anlatabildimmi bilmem:rolleyes:
zekafet harika bir açma tarifidir bu.Ben kefilim.:p

Zekoş 11-09-2009 17:23

tatildeydim uzun zamandır foruma girmiyorum desteğine teşekkürler kimsenin malzemesinin israf olmasını istemem o yüzden en çok beğenilen tarifleri yazmaya çalışıyorum

Zekoş 11-09-2009 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İncifem (Mesaj 449997)
Gerçekten pratik bir tarife benziyor, ne kadar un konuluyor göz kararı mı?

Sayın Zekafet, tatlı kurabiye tarifleri varsa onları da yazabilir siniz. :)

Hoşcakalın.

sayın incifem ilerde size söz çok güzel tarifler gönderirim şimdi vaktim yok kusura bakmayın

limon 11-09-2009 18:11

Zekafet Hanım, bu verdiğiniz tarifi hiç su katmadan 2 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ ile yapıyorum. Açma, Poğaça, Pide, biraz şeker ve mahlep ilavesiyle Pandispanya ve ekmek pişirdiğim ana hamur malzemesidir.

Hatta dün akşam bir yıldan fazladır pişirmediğim poğaça+çay saati yapmak istedim ev ahalisine. :) Hamuru yoğurup kabarması için bıraktım fakat yetiştirmem gereken işlerim dolayısıyla vaktim olamadı, 2 saat sonra kadar mutfağa gittiğimde hamurun kaptan taşmış olduğunu gördüm, hemen yuvarlak tepsinin dibini margarinleyip (margarin ekmek, kek gibi hamurların kaba yapışmasını önlüyor, çok kolay çıkıyor kaptan) ekmek hamurunu ellerimle bastırarak yerleştirdim. Üzerine bıçakla ufak kesikler yaptım, çörekotu serptim. Önce 200 derece kızgın fırında 15 dakika, sonra dereceyi 160 a getirip yarım saatten fazla (kabuk bağlaması için) pişirdim.

Sonuç; hayatımızda yemediğimiz kadar lezzetli ekmeğimiz oldu. Sıcakken yemesi ayrı zevk, sabah tost makinasında kızartıp yemesi ayrı zevk. Şiddetle tavsiye ederim. :)

Not: Ben kabartma tozu gibi tek kullanımlık toz mayadan çok memnunum. Açınca bozulma derdi olmuyor.

Zekoş 11-09-2009 21:51

sonuçta becermişiniz ya bu da başarı toz mayayı bir kere denedim hoşuma gitmedi ben yaş maya kullanıyorum

limon 13-09-2009 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekafet (Mesaj 495786)
sonuçta becermişiniz ya bu da başarı

Bunu bana mı yazdınız? Ben beceremediğinize dair bir şey mi yazdım?

Zekoş 15-09-2009 23:38

sayın limon ortada bir yanlış anlama oldu galiba;anladığım kadarıyla poğaça için hamur hazırlamışsınız taşınca ekmeğe dönüştürmüşsünüz sonuçta güzel birşeyler yapmışsınız demek istedim bilmem anlatabildim mi?

katmer 15-09-2009 23:52

Sevgili Zekafet, buna yakın bir tarif de bende var. Ramazandan sonra ilk fırsatta sizin tarifinizi deneyeceğim. Güzel olacağına eminim. Tarif için teşekkürler:)

Zekoş 16-09-2009 01:40

Önemli değil ne demek sizlerle paylaşmak ayrı zevk veriyor inşallah sizde beğenirsiniz.Şimdiye kadar her yiyen tarifini istedi(bayanlar)sahurda da çayla yemesi güzel olur bence benim gibi unutkansanız sonraya bırakmayın derim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024