Pratik açma
MALZEMELER:
*2 su bardağı süt *Yarım su bardağı su *2 adet yumurta *1 paket yaş maya *4 yemek kaşığı şeker *2 yemek kaşığı tuz *1 su bardağı sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Öncelikle bir yumurtanın sarısını ayırın (üzerine sürmek için). Süt ve suyu karıştırıp ılıtın,içinde mayayı eritin. Diğer malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur yoğurun. Elinizi yağlayıp hamurdan parçalar koparıp açma şekli verin.Yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün. Tepside mayası gelip kabarınca pişirin. (not:resim koymayı bilmediğimden resmini koyamıyorum;ama korkmadan yapabilirsiniz defalarca yapılmış bir tariftir) AFİYET OLSUN |
Tarif için teşekkürler Sayın Zekafet.
|
Alıntı:
|
İçine taze yoğurt katarsanız hem daha kokullu, lezzetli hemde çok güzel kabaracaktır.
|
Arkadaşlar açma sevmiyomusunuz yoksa tarifi zaten varmıydı diyorsunuz.Her foruma girdiğim de bakıyorum acaba yapan var mı diye aynı misafirlere ikram edilir de beğenip beğenmediği konusunda cevap beklenir ya öyle bir durum söz konusu aynı heyecanla bekliyorum başka tariflerim de var ama yazmak için sizin beğeninizi bekliyorum
|
Teşekkürler Sayın Zekafet. Pratik tarifinizi şimdi yazdım. Denediğim de yazacağım :)
|
Gerçekten pratik bir tarife benziyor, ne kadar un konuluyor göz kararı mı?
Sayın Zekafet, tatlı kurabiye tarifleri varsa onları da yazabilir siniz. :) Hoşcakalın. |
Benim komşumda yapıyor bu açmayı.Pastane açmasına benziyor.Ama bunu yapmaktaki püf noktası hamurunun çok yumuşak olması vede hamura açma şekli verirken eller hafif yağlanır ele alınan bir parça hamur solucan diye tabir ettiğimiz şekilde uzatılır.Sonra ortasından tutulup birbirine dolandırıldıktan sonra iki uç bir birine eklenir.Bu şekilde şekil verilen açma kat kat harika olur.Anlatabildimmi bilmem:rolleyes:
zekafet harika bir açma tarifidir bu.Ben kefilim.:p |
tatildeydim uzun zamandır foruma girmiyorum desteğine teşekkürler kimsenin malzemesinin israf olmasını istemem o yüzden en çok beğenilen tarifleri yazmaya çalışıyorum
|
Alıntı:
|
Zekafet Hanım, bu verdiğiniz tarifi hiç su katmadan 2 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ ile yapıyorum. Açma, Poğaça, Pide, biraz şeker ve mahlep ilavesiyle Pandispanya ve ekmek pişirdiğim ana hamur malzemesidir.
Hatta dün akşam bir yıldan fazladır pişirmediğim poğaça+çay saati yapmak istedim ev ahalisine. :) Hamuru yoğurup kabarması için bıraktım fakat yetiştirmem gereken işlerim dolayısıyla vaktim olamadı, 2 saat sonra kadar mutfağa gittiğimde hamurun kaptan taşmış olduğunu gördüm, hemen yuvarlak tepsinin dibini margarinleyip (margarin ekmek, kek gibi hamurların kaba yapışmasını önlüyor, çok kolay çıkıyor kaptan) ekmek hamurunu ellerimle bastırarak yerleştirdim. Üzerine bıçakla ufak kesikler yaptım, çörekotu serptim. Önce 200 derece kızgın fırında 15 dakika, sonra dereceyi 160 a getirip yarım saatten fazla (kabuk bağlaması için) pişirdim. Sonuç; hayatımızda yemediğimiz kadar lezzetli ekmeğimiz oldu. Sıcakken yemesi ayrı zevk, sabah tost makinasında kızartıp yemesi ayrı zevk. Şiddetle tavsiye ederim. :) Not: Ben kabartma tozu gibi tek kullanımlık toz mayadan çok memnunum. Açınca bozulma derdi olmuyor. |
sonuçta becermişiniz ya bu da başarı toz mayayı bir kere denedim hoşuma gitmedi ben yaş maya kullanıyorum
|
Alıntı:
|
sayın limon ortada bir yanlış anlama oldu galiba;anladığım kadarıyla poğaça için hamur hazırlamışsınız taşınca ekmeğe dönüştürmüşsünüz sonuçta güzel birşeyler yapmışsınız demek istedim bilmem anlatabildim mi?
|
Sevgili Zekafet, buna yakın bir tarif de bende var. Ramazandan sonra ilk fırsatta sizin tarifinizi deneyeceğim. Güzel olacağına eminim. Tarif için teşekkürler:)
|
Önemli değil ne demek sizlerle paylaşmak ayrı zevk veriyor inşallah sizde beğenirsiniz.Şimdiye kadar her yiyen tarifini istedi(bayanlar)sahurda da çayla yemesi güzel olur bence benim gibi unutkansanız sonraya bırakmayın derim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024