agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Ağzı Açık Böreği (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/12614.htm)

habibe 19-02-2009 14:16

Ağzı Açık Böreği
 
Afyon yöresinin böreği AĞZI AÇIK

Malzeme ölçüsü yok. Tutacağınız hamura göre. 1 kg undan da olur, 1.5 kg dan da.. Bu size kalmış. Annem 2 kg undan yapıyor.

AĞZI AÇIK BÖREĞİ
Tuz-su-un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Sıvı yağ ve ezilmiş haşhaş karıştırılır. (haşhaşsız da olabilir)

İç malzemesi için;
Soğan rendelenir. Kıymaya 1 yumurta kırılır yoğrulur. Karabiber,Kırmızı pul biber,tuz ve ince kıyılmış maydonoz. Bu malzemeler bir kapta karıştırılarak iç hazırlanır. (çiğ)

YAPILIŞI:
Un, tuz ve su ile iyice yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur miktarına göre bir kaç parçaya bölünür. Her bir parça, yufka kadar açılıp, üzerine haşhaşlı sıvı yağ karışımı sürülür. Yufka bohça şeklinde katlanarak tekrar oklava ile inceltilir ve tekrar yağlanır. Bu işlem birkaç kez tekraralandıktan sonra, hamur küçük parçalara bölünür. Bu küçük bezeler yuvarlak bir şekilde açılır. (çok ince açmayın yanar) Ortasına bir miktar harç konularak kenarlar pile kıvrıla kıvrıla katlanır. Ortası açık kalır. Görüntüsü ayçiçeği gibi :) Yağlanmış tepsiye az aralıkla dizilip,üzerine ayrandan koyu kıvamda yoğurt sürülür. Yoğurttan sonra da üzerine yağ sürülür. (yumurta sürmeyin)
180 derece fırında, yaklaşık 45 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024