agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Limonlu ve portakallı pelte (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/11581.htm)

Mine Pakkaner 28-11-2006 00:31

Limonlu ve portakallı pelte
 
Limonlu Pelte

5 tepeleme çorba kaşığı nişasta
5 dardak su
15 kaşık toz şeker
3 limon suyu
Suyu sıkılan limonların ince rendelenmiş kabuğu
8-10 yaprak taze nane

Limonların kabuğunu rendeleyin ayırın, sonra suyunu sıkın. Nişasta ve şekeri karıştırın, üzerine su, limon suyu ve şekeri ekleyin. Ocağa alın ve pişirin.Şeffaflaşıp koyulaşınca ocağı kapayın ve içine limon kabuğu ile taze nane yapraklarını ekleyip kaselere pay edin veya ıslattığınız bir tepsiye dökün. Dolaba koyun.Soğuyunca üzerini bir parça nane yaprağı, mayhoş nar taneleri ile süsleyin ve servis yapın. Naneyi tatlılarda sevmeyenler koymayabilir. Bu durumda üzerine bol hindistan cevizi koyabilirsiniz.

Su yerine portakal suyu veya mandarin suyu kullanarak bu çok hafif tatlıyı yapabilirsiniz. Bu durumda onların kabuklarını rendelersiniz ve içine koyarsınız.

Oğuzhan 28-11-2006 19:01

Bu da benden olsun

Portakal peltesi için

3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3.5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
Süsleme için:
File badem
Çikolata kırığı
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın. (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi.)
Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin.
Afiyet Olsun

sevim.K 24-06-2009 06:03

üzüm peltesi
 
Yapmak için yukardaki portakallı ve limonlu pelte tariflerini kullanabilirsiniz hiç sakıncası yok. Ben yaptığım zamanlarda hep gözkararı hazırladığım için bir bardak, iki kaşık gibi ölçülerim yok.Tek değişiklik limon veya portakal yerine üzüm suyu kullanılıyor olması.

Üzüm suyuyla pelte yaptığımda hafifçe koyulaşmaya başladığı zaman bir avuç kadar minik çekirdeksiz üzüm taneleri atarım içine. Bir de mevsim meyvelerinden ne varsa, çeyrek elma, çeyrek şeftali gibi... küçük küçük küp gibi doğrayıp pelteye katarım.

Kıvamında koyulaştığında pelteyi ataşten alıp kaselere paylaştırın. Biraz soğuduktan sonra buz dolabına koyun. Üzerlerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Kızlarıma küçükken kullanabileceğim bütün meyve parçalarını kullanarak hazırlardım. Değişik meyveler kullanıldığı için hep değişik tatlar elde ediyorsunuz. Çocuklara ilginç geliyor. Onlar severek yerlerdi, hala çok seviyorlar:D

M.Sema 24-06-2009 09:41

Paylaşımlar için teşekkürler. Limonlu pelteyi (diğerleri de olabilir zannediyorum) ufak ufak kırılmış petibör büsküvi ile karıştırıp, kek kalıbında bir gece bekletip bıçakla kesip servis yaparsanız da çok kolay yapılmış bir limonlu pastanız oluyor.:D


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024