agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Künefe (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/11580.htm)

tolgahann 23-11-2008 00:02

Künefe
 
KÜNEFE

500 gr tel kadayıfı kesme tahtası üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesin.

Sonra 10 çorba kaşığı tereyağını eritip ılındıktan sonra kıydığınız kadayıflarla karıştırın ve tereyağı kadayıfların içinde eşit olarak dağılana kadar karıştırın.

hazırladığınız karışımı ikiye ayırın kullanacağınız tepsinin (aliminyum olursa daha iyi olur) tabanını tereyağı ile yağladıktan sonra karışımın yarısını tepsinin tabanına eşit olarak yaydırın en önemli nokta bastırmak.

Tepsini tabanına serdiğiniz karışımı tüm gücünüzle bastırın bunun için kesme tahtası kullanabilirsiniz.

Sonra arasına 150 gram tuzsuz kaşar veya dil peyniri yayın (light dil peyniri ile de denedim fark etmedi).Kalan karışımıda tepsinin üstüne serip yine aynı şekilde bastırın.

160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin üstü pembeleşince diğer yüzünü çevirin o yüzde pembeleşince fırından çıkarıp.2 su bardağı su,2 su bardağı şeker ile hazırlanıp soğutulmuş şerbeti sıcak künefenin üzerine döküp.

Tatlı şekeri emer emmez servis yapın.Künefe içindeki peynirin sertleşmesinden dolayı soğuk yenemeyen tatlılardandır.O yüzden kişi sayısına göre tarifi belirli bir oranla azaltabilirsiniz.

Bu tarif 6 kişiliktir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024