agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Çalkama (İzmir Karaburun) (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/11553.htm)

tenar 04-12-2008 14:43

Çalkama (İzmir Karaburun)
 
Çalkama (İzmir Karaburun)



Her tür otu kullanabilirsiniz, ıspanak, pazı, sinirli, gelincik, maydonoz, karışık otlar birarada... Çok pratik bir börek çeşididir. Hamur açmadan hemen yapılabilir.

- Otları doğrayın, çok küçük olmasın, hatta elle kopartılarak parçalanır.
- Ateşte tepsi ısınırken bir yandan su, un ve 1 yumurta, tuz ile krep hamuru kıvamında hamur hazırlanır.
- Kızgın tepsiye bir miktarda zeytinyağı döküp yayılır. Tepsiye hamurun yarısı dökülür ve tabanına yaylır.
- Kırpılan otlar bu hamurun üzerine yayılır.
- Otların üzerine hamuru kalan yarısı dökülür, otların arasına sızaraktümboşlukları doldurur, otların üzeri tamamen kapanır, kızgın fırında pişirilir.

Sıcak yemesi güzeldir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024