Çalkama (İzmir Karaburun)
Çalkama (İzmir Karaburun)
Her tür otu kullanabilirsiniz, ıspanak, pazı, sinirli, gelincik, maydonoz, karışık otlar birarada... Çok pratik bir börek çeşididir. Hamur açmadan hemen yapılabilir. - Otları doğrayın, çok küçük olmasın, hatta elle kopartılarak parçalanır. - Ateşte tepsi ısınırken bir yandan su, un ve 1 yumurta, tuz ile krep hamuru kıvamında hamur hazırlanır. - Kızgın tepsiye bir miktarda zeytinyağı döküp yayılır. Tepsiye hamurun yarısı dökülür ve tabanına yaylır. - Kırpılan otlar bu hamurun üzerine yayılır. - Otların üzerine hamuru kalan yarısı dökülür, otların arasına sızaraktümboşlukları doldurur, otların üzeri tamamen kapanır, kızgın fırında pişirilir. Sıcak yemesi güzeldir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024