Bal kabaklı tatlı börek
BAL KABAKLI TATLI BÖREK:
Ben küçüklüğümden beri çok yediğim için alıştım belki ama bilmeyenlere oldukça enteresan gelen klasik bir Selanik böreği tarifi. Sonuçta bu da bildiğimiz börek, ama tatlı.. Sanki yufkaya sarılmış kabak tatlısı gibi. Gerekli Malzemeler: -1 kg bal kabağı -1 kg yufka -1,5 su bardağı tozşeker -1 su bardağı ceviz -üzerine sürmek için yumurta Rendelenmiş kabak ve şekeri bir tencereye koyup kabak suyunu çekene kadar pişirip, iri iri dövülmüş cevizleri karışıma ekliyoruz. Daha sonra yufkaları dörde bölüp hafif yağladıktan sonra kabaklı iç malzemeden yufkalara paylaştırıyoruz. Gül böreği şeklinde sarıp, üzerine yumurta sürüp, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişiriyoruz. |
Küçüklüğümden beri benimde çok sevdiğim bir börektir. Rahmetlik anneannem yapardı ve bizlerde kış geldiği zaman her hafta mutlaka yaptırırdık. Sadece bizimkinde ceviz olmazdı.
|
Çocukluğumdan hatırladığım kabak Doğu Karadenizde çok değişik şekillerde tüketilir. Tarif ettiğiniz gibi tatlıda yapılırdı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024