08-03-2020, 20:18 | #1 |
Moderatör
|
Revani
Bu sıralar revani tatlısına dadandık. Oğuz da oğlum da çok seviyor, evvelce pek yapmıyordum ama bu sıralar her hafta yapar oldum. Yapımı da çok kolay, çok da kısa zamanda hazırlanıyor. Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su barağı ince irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı badem unu 2 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şerbet 4,5 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker, kuru gül yaprağı Derin bir kaseye 4 adet yumurtayı kırın biraz çırptıktan sonra bir su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave ederek mikserle iyice çırpmaya devam edin, en az 3-4 dakika çırpın. Daha sonra buna 2 çorba kaşığı yoğurdu da ilave ttikten sonra biraz daha çırpın ve sonra mikseri devreden çıkarın. Yumurtalara önce un ve kabartma tozunu, sonra badem ununu da ilave ettikten sonra irmiği de katın ve spatula veya tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. dikdörtgen kenarlı bir tepsi veya payrex bir kaba hamuru boşaltarak hafifçe yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırının orta rafında turbo veya alt üst ısıtmalı olarak 25 dakika kadar pişirin. Ben genelde turboyu tercih ediyorum. Pandispanyayı pişirmeden önce şerbeti yapmak gerekiyor. Bir tencere içine su ve şekeri koyarak kaynatmaya başlayın. Şerbet kaynayınca içine 4-5 damla limon suyu sıkın. Ben hafifçe gül koksun istediğimden içine 4-5 tane kurutulmuş mini gül yaprakları attım ve tencere kapağını kapatarak soğumaya bıraktım. Pasta malzemeleri satan yerde bu güllerden de satıyorlar ama ben bundan sonra bahçemdeki kokulu güllerden kurutacağım. Şerbet soğuduktan sonra süzerek yaprakları çıkartın. Çok hoş ve hafif bir gül kokusu kalıyor. Fırından çıkardığınız hamur (pandispanya) 5 dakika kadar kendisini toplasın, pandispanyayı dilimlere ayırın ve soğuk şerbeti kepçe kepçe dökerek iyice emmesini sağlayın. Pandispanya sıcak, şerbet soğuk olacak. Servis yaparken dilimleri şamfıstık ve file badem ile süsleyebilirsiniz, arzu eden kaymak ile servis yapar. Şerbeti hazırlarken kullandığım gül yaprakları |
08-03-2020, 23:26 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
|
Ellerinize sağlık, afiyet şifa olsun, çok güzel gözüküyor, bende çok severim revaniyi, gül kokusuyla eminim çok daha güzeldir. |
24-12-2020, 08:59 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
|
Fındıklı Revani
Ellerinize sağlık, ben de bu tarifi yaptım ve çok memnun kaldım. Malzemeler: Şerbeti için; 3 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı limon suyu Revani için; 3 adet yumurta ½ su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 4 çorba kaşığı toz fındık 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 küp tereyağı (fırın kabını yağlamak için) 1 tutam un (fırın kabına serpiştirmek için) Hazırlanışı: Şerbeti için; Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alarak ılıtın. Revani için; Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın. Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tüm kuru malzemeleri elekten geçirerek ekleyip dıştan içe doğru spatula yardımıyla karıştırın. Fırın kabını yağlayın ve hafif un serpiştirin. Hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin. Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerini Toz Antep fıstığı ve toz fındık ile süsleyip servis edebilirsiniz. Video |
|
|