agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Selma_321

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-03-2020, 20:18   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,566
Galeri: 103
Revani

Bu sıralar revani tatlısına dadandık. Oğuz da oğlum da çok seviyor, evvelce pek yapmıyordum ama bu sıralar her hafta yapar oldum.

Yapımı da çok kolay, çok da kısa zamanda hazırlanıyor.

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su barağı ince irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı badem unu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

şerbet

4,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker,
kuru gül yaprağı

Derin bir kaseye 4 adet yumurtayı kırın biraz çırptıktan sonra bir su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave ederek mikserle iyice çırpmaya devam edin, en az 3-4 dakika çırpın. Daha sonra buna 2 çorba kaşığı yoğurdu da ilave ttikten sonra biraz daha çırpın ve sonra mikseri devreden çıkarın.

Yumurtalara önce un ve kabartma tozunu, sonra badem ununu da ilave ettikten sonra irmiği de katın ve spatula veya tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin.

dikdörtgen kenarlı bir tepsi veya payrex bir kaba hamuru boşaltarak hafifçe yayın.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırının orta rafında turbo veya alt üst ısıtmalı olarak 25 dakika kadar pişirin. Ben genelde turboyu tercih ediyorum.

Pandispanyayı pişirmeden önce şerbeti yapmak gerekiyor.

Bir tencere içine su ve şekeri koyarak kaynatmaya başlayın. Şerbet kaynayınca içine 4-5 damla limon suyu sıkın.
Ben hafifçe gül koksun istediğimden içine 4-5 tane kurutulmuş mini gül yaprakları attım ve tencere kapağını kapatarak soğumaya bıraktım.
Pasta malzemeleri satan yerde bu güllerden de satıyorlar ama ben bundan sonra bahçemdeki kokulu güllerden kurutacağım.

Şerbet soğuduktan sonra süzerek yaprakları çıkartın. Çok hoş ve hafif bir gül kokusu kalıyor.

Fırından çıkardığınız hamur (pandispanya) 5 dakika kadar kendisini toplasın, pandispanyayı dilimlere ayırın ve soğuk şerbeti kepçe kepçe dökerek iyice emmesini sağlayın. Pandispanya sıcak, şerbet soğuk olacak.

Servis yaparken dilimleri şamfıstık ve file badem ile süsleyebilirsiniz, arzu eden kaymak ile servis yapar.

Şerbeti hazırlarken kullandığım gül yaprakları

Name:  IMG_5097 (800 x 449).jpg
Views: 26
Size:  26.3 KB

 
Selma_321 ve nevgül beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2020, 20:20   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,566
Galeri: 103
Soğutulmuş şerbet fırından çıkan ve dilimlere ayrılmış pandispanya üzerine döküldü.

Name:  IMG_5099 (800 x 449).jpg
Views: 26
Size:  48.5 KB

Selma_321 ve nevgül beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2020, 20:21   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,566
Galeri: 103
Ve dilimler servise hazır, afiyet olsun.

Name:  IMG_5078 (800 x 449).jpg
Views: 28
Size:  37.7 KB

Name:  IMG_5079 (800 x 449).jpg
Views: 27
Size:  36.9 KB

AkisSoftware ve nevgül beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2020, 23:26   #4
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Ellerinize sağlık, afiyet şifa olsun, çok güzel gözüküyor, bende çok severim revaniyi, gül kokusuyla eminim çok daha güzeldir.

Güler ve nevgül beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020