08-02-2019, 08:48 | #4 |
Ağaçsever
|
Hamuru için 3 **** 4 su bardağı un 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı sıvı yağ Bir birbuçuk su bardağı ılık süt 1 yumurta 1 paket instant maya (10 gram) 1, 5 tatlı kaşığı karbonat.(karbonat yumuşak ve kabarmasını sağlıyor) Kıymalı harcı için; 500 gram kıyma(orta yağlı kıyma) 1 soğan (küçük doğranmış) 2 biber (küçük doğranmış) 1 domates( içindeki çekirdekli kısım alınmış) Tuz, karabiber, pulbiber Hamur malzemelerinin Hepsini iyice harmanlaşana kadar yoğurdum . 2, 3 saat hamuru mayalamaya bıraktım Un serpilmiş tezgahta 1 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurun. Un az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz Küçük parçalar koparıp iç harcını ilave edip Kıymalı harcı için sebzelerin hepsini robottan geçirin **** elde minik minik doğrayın ben elde doğradım robatta sulanıyor tercih size kalmış.Yoğurma kabına alın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. İç harç hazır, ondan sonra merdaneyle hamuru açalım harcı koyup kenarlarını iyice kapatalım. Fırından çıkartıncada üstüne tereyağı sürelim hemen. |
|
|