agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni29Beğeniler
  • 4 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen ays61
  • 3 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 18 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Büşra baser

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-06-2009, 16:14   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ispanaklı Krep

Krep (eskilerin tabiri ile akıtma) yapmayı hepiniz biliyorsunuzdur ama ben yine de kısaca tarif edeyim.

250 gr. süt
30 gr. tereyağ
135 gr. un (1 nescafe bardağı dolusu)
3 yumurta


Sütü ılındırın, içine bir çimdik tuz ve 30 gr. tereyağ ilave ederek eritin.
Un ile yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Sütü azar azar ilave ederek yedirin.

Elde ettiğiniz bu koyuca malzemeden, ısınmış ve yağlanmış teflon tavaya, 1/2 kepçe veya bir kahve fincanı dökerek, tavanın her yanına yayın. Daha sonra arka yüzünü de renk değişinceye kadar çok az pişirin. Krepler hazır......

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. Biraz tuz ilave ederek, iyice yoğurun. Daha sonra iki elinizin içine alarak suların iyice sıkın.
Hazırladığınız beşamel sos (40 gr.tereyağ, 40 gr.un, biraz tuz, koyuluğuna göre 250 veya 500 gr. süt) tan biraz ayırın.
Geriye kalan beşamel sos içine biraz beyaz peynir rendeleyin, ve sıktığınız ıspanakları da ilave edin, karabiber ile tatlandırın. (karabiber de tatlandırır mı demeyin-tatlandırır)

Bir adet krebi düz bir tabağa koyun. Ortasına ıspanaklı malzemeden koyarak, dört parmak genişliğinde, geniş bir sıgara böreği gibi kıvırın. Üst üste bindirmeler çok fazla olmamalı.
Her geniş böreği, kat kısmı alta gelecek şekilde ve aralarında birer parmak boşluk bırakarak, bir payrex kaba dizin.

Bir kenara ayırdığınız beşamal sosu da biraz süt ilave ederek sulandırın, akıcı bir duruma gelsin.

Bu hafif sulandırılmış beşameli, payrexe döşediğiniz, içinde ıspanak olan kreplerin üzerlerine tek tek dökün.

Yine hepsinin üzerine rendelenmiş kaşer peynirini ilave ederek, fırına sürün.

Kabarmaları 20-25 dakikayı buluyor.
Sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2009, 13:09   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 42
Sevgili Güler Hanım,

Tarif için çok teşekkür ederim.Dün sadesini yapmıştım, en kısa zamanda da ıspanaklısını yapıcam.

maki01 beğendi.
ays61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2013, 16:54   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bugün komşum bahçesinden topladığı ıspanaklardan bana da getirdi. Körpe körpe çok güzeller.
Temizledim- yıkadım- kuruttum, bir kısmını kilitli poşete koyarak daha sonra kullanırım diye dolaba koydum. Bir kısmı ile de krep yaptım.
Yukarıda Ispanaklı Krep tarifini vermiştim, bu kez fotoğrafladım.

Ben krepleri, krep makinesinde döküyorum.
Krepler döküldü, ıspanaklar temizlenip yıkandı ve kuşbaşı doğrandı.

Name:  IMG_3337 (600 x 450).jpg
Views: 436
Size:  31.0 KB

Name:  IMG_3339 (600 x 450).jpg
Views: 456
Size:  63.5 KB

Name:  IMG_3338 (600 x 450).jpg
Views: 426
Size:  46.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2013, 17:00   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Doğradığım ıspanakların üzerine çok az tuz serperek, iyice ovdum, suları çıktı. Sonra iki avcumun arasında iyice sıkıp, çukur bir kaseye aldım.
Tarif ettiğim gibi beşamel sos hazırladım, sosun bir kısmını daha sonra kullanmak üzere ayırdım. Diğer sosu yoğurduğum ıspanaklara katıp, biraz karabiber ile tatlandırdım.

Ispanaklar ovuldu, beşamel sos ve krep içi malzeme hazırlandı.

Name:  IMG_3341 (600 x 450).jpg
Views: 850
Size:  43.7 KB

Name:  IMG_3340 (600 x 450).jpg
Views: 888
Size:  42.7 KB

Name:  IMG_3342 (600 x 450).jpg
Views: 833
Size:  42.2 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2013, 17:07   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Bir krebin ortasına iç malzemeden koyarak yayvan bir sigara böreği gibi sardım ve ek kısmı alta gelecek şekilde payrex kaba yerleştirdim.
Kenara ayırdığım beşamele biraz süt ilave ederek sulandırıp, payrex kaba yerleştirdiğim krep bohçalarının üzerine kaşıkla döktüm.
Rendelenmiş kaşer peynir ve çok az kırmızı pul biber ilavesi ile fırına sürülmeye hazır.

Name:  IMG_3343 (600 x 450).jpg
Views: 809
Size:  59.0 KB

Name:  IMG_3344 (600 x 450).jpg
Views: 843
Size:  49.2 KB

Name:  IMG_3345 (600 x 450).jpg
Views: 835
Size:  49.7 KB

Name:  IMG_3346 (600 x 450).jpg
Views: 821
Size:  36.5 KB

Name:  IMG_3349 (600 x 450).jpg
Views: 849
Size:  54.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2013, 17:19   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Çok severim ve de yaparım. Elinize sağlık. Ama rejimdeyim.

Güler beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2013, 21:35   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
.... ve afiyet olsun arkadaşlar.

Name:  IMG_3350 (600 x 450).jpg
Views: 361
Size:  68.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2018, 21:47   #8
Ağaçsever
 
Büşra baser's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2018
Şehir: Ankara
Mesajlar: 81
Sabah yapilmak üzere tarif alındı.teşsekkürler tarif için malzemeler olunca sitede gezerkende denk gelince hem teşsekkür edeyim hemde tarif tekrar ortaya çıksın benim gibi gözden kaçıran olduysa faydalansın istedim.

Güler ve Fatma Kochan beğendi.
Büşra baser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024