agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler
  • 9 Gönderen aleydi
  • 2 Gönderen sevgihoca
  • 3 Gönderen pınar59
  • 3 Gönderen aleydi

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2015, 20:11   #1
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Çiçek, Dolama Poğaça

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 veya 4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr ılık margarin (1 çorba kaşığı kadar )
1 küçük paket yaşmaya (aktif maya veya 1 çorba kaşığı toz maya da olabilir)
2 tane yumurta beyazı içine sarisi üstüne sürülecek
alabildiği kadar un
poğaçanın iç harcı için;

Beyaz peynir
ve üzeri için kırmızı biber
Yonca Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Un ve yumurtanın sarısı hariç malzemelerin hepsini iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Hamurunuz kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olsun ve iyice yoğurunki güzel kabarsın. Hamurunuz sert olursa poğaça da sert olabilir. Hamurunuzu iyice sarıp 1, 5 veya 2 saat yani hamurunuz iyice kabarana kadar dinlendirin.
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler alın. Önce çay tabağı kadar açın. Bıçakla orta kısma gelmeden 4 tarafından kesin. Kestiğiniz her kısmın ortasına biraz beyaz peynir koyun ve yaprak şeklinde içe doğru kıvırarak hamurun içine doğru sıkıştırın. Diğer üç kısmı da aynı şekilde tek tek içe doğru getirip uçlarını iyice sıkıştırın ve çiçek şeklini alınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Diğer çiçek poğaçaları da aynı şekilde yapın ve tepsiye yerleştirin.
Kırmızı biberi bıçakla veya yuvarlak oyacakla kesin poğaçaların tam ortasına yerleştirin ve tepside en az 25 dakika dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun.

Aslında dolama olanı daha çok beğendiler.

Name:  12235087_10153757909068415_5559566479161026749_n (Custom) (4).jpg
Views: 447
Size:  61.1 KB

Name:  11148809_10153754365373415_3038694610719455087_n (1).jpg
Views: 349
Size:  55.3 KB

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 21:55   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Tarif için teşekkürler Aleydi,görüntü çok hoş.Eline sağlık.

aleydi ve Jakin beğendi.
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 21:57   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
Sayın aleydi poğçalar hazırlanmış kahvaltıya sizdeyim öğle yemeği içinde köftemide alayım, afiyet bal olsun. Ailenizle huzurla.

aleydi, Jakin ve sevgihoca beğendi.
pınar59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 22:16   #4
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Aslında tek tek fotoğraflamıştım yapılışını. Telefonum değişince aceleden atamamışım belleğe. Dolama olanları daha çok beğendiler. Ben kuru maya kullandım. Sütü biraz ocakta ılıtıp öyle erittim mayayı. Şekeride biraz daha az koydum. Çok fazla geldi gözüme. İnanılmaz yumuşak oldular. Yaklaşık 2 tepsi çıktı. Aynı, gün an tükendi hepsi. O yüzden ertesi gün taze kalıyor mu?deneme şansım olmadı. Hamur çok yumuşak, tam kıvamındaydı. Bir daha yaptığımda, unu ölçmeye çalışırım.

DOLAMA YAPIMI: Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Mardeaneyle açıyoruz. Çok inceltmeden. Kopardığımız hamurun yaklaşık 3 katı kadar açalım. Tam ortasına peyniri koyup yuvarlıyoruz. biraz ileri geri açtırıyoruz yuvarlayıp. sonra salyangoz misali uç tarafından başlayıp doluyoruz.

Sevgili pınar, Sevgihocam teşekkür ederim.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024