agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler
  • 4 Gönderen aleydi
  • 3 Gönderen sevgihoca
  • 3 Gönderen aleydi
  • 5 Gönderen EAkpınar

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-11-2015, 18:59   #1
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Muhallebili Kadayıf

Ben sevgili Nomad'a takılıyorum.Bu şekil güzel omuş. Pasta olarak çok tarif var.

Öyle bir muhallebi tarifi var bende. Kadayıfla yapılıyor. Kuru kadayıfı pişirip sevgihocam. Arasına krem şantili muhallebi. Yalnız muhallebinin ölçüsü mükemmel. Herkes hayran oluyor.

Muhallebi:
3 fincan un
3 fincan şeker
4 sb süt

1/4margarin
vanilya
hepsini pişiriyoruz.

soğuyunca bir krem şanti ekleyip çırpıyoruz. Benzer tarif çok. Bunun lezzeti çok güzel. Normalde kadayıfın arasına kullanıyorum.
Name:  rabianurkaraca_136923827354 (Custom).jpg
Views: 718
Size:  51.8 KB

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2015, 19:23   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Bu krema tarifini gönderdiğniz çok iyi oldu.Bu tarifin kremasıyla deneyeyim.Teşekkürler.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 08:10   #3
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Sn Özlem A teşekkür ederim yeni başlık açtığınız için. Tarifin tamamını ekleyelim o zaman.
Kadayıf için:
200_250 gr çiğ kadayıf
3_4 Yemek kaşığı şeker
1 sb ceviz
tereyağı.

Göz kararı, 2_3 kaşık tereyağı derin bir tavaya alınır. Kızdırılan tereyağına çiğ olarak aldığımız kadayıflar eklenir. Şeker ilave edilir.kızarıncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.Cevizi arzuya göre içine , üstüne kullanabilirsiniz. Kadayıfın yarısını borcama seriyoruz.arasına kremayı güzelce yayıyoruz. En üste tekrar kadayıfın kalan kısmını ekliyoruz. Afiyet olsun.

Not krema için ben kaymaklı krem şanti tercih ediyorum.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 10:33   #4
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Aaa bende haftasonu muhallebili kadayıf yapmıştım. Ama resimlemeyi düşünemedim. Yalnız içine damla sakızı değil sade damla sakızlı sakız koyunca tadı çok güzel oluyo.Tabi ki bende sakız olmayınca krem şantiyle yaptım. Krem şanti yerine çiğ kremanın da çok güzel olduğunu söylediler. Sitede deneyen olmuştur belki. Herkese afiyet olsun

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024