22-11-2015, 20:11 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Çiçek, Dolama Poğaça
2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 veya 4 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 50 gr ılık margarin (1 çorba kaşığı kadar ) 1 küçük paket yaşmaya (aktif maya veya 1 çorba kaşığı toz maya da olabilir) 2 tane yumurta beyazı içine sarisi üstüne sürülecek alabildiği kadar un poğaçanın iç harcı için; Beyaz peynir ve üzeri için kırmızı biber Yonca Poğaça Tarifi'nin Yapılışı Un ve yumurtanın sarısı hariç malzemelerin hepsini iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Hamurunuz kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olsun ve iyice yoğurunki güzel kabarsın. Hamurunuz sert olursa poğaça da sert olabilir. Hamurunuzu iyice sarıp 1, 5 veya 2 saat yani hamurunuz iyice kabarana kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler alın. Önce çay tabağı kadar açın. Bıçakla orta kısma gelmeden 4 tarafından kesin. Kestiğiniz her kısmın ortasına biraz beyaz peynir koyun ve yaprak şeklinde içe doğru kıvırarak hamurun içine doğru sıkıştırın. Diğer üç kısmı da aynı şekilde tek tek içe doğru getirip uçlarını iyice sıkıştırın ve çiçek şeklini alınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Diğer çiçek poğaçaları da aynı şekilde yapın ve tepsiye yerleştirin. Kırmızı biberi bıçakla veya yuvarlak oyacakla kesin poğaçaların tam ortasına yerleştirin ve tepside en az 25 dakika dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın. Afiyet Olsun. Aslında dolama olanı daha çok beğendiler. |
22-11-2015, 21:55 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
|
Tarif için teşekkürler Aleydi,görüntü çok hoş.Eline sağlık. |
22-11-2015, 21:57 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2014
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 167
|
Sayın aleydi poğçalar hazırlanmış kahvaltıya sizdeyim öğle yemeği içinde köftemide alayım, afiyet bal olsun. Ailenizle huzurla. |
22-11-2015, 22:16 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Aslında tek tek fotoğraflamıştım yapılışını. Telefonum değişince aceleden atamamışım belleğe. Dolama olanları daha çok beğendiler. Ben kuru maya kullandım. Sütü biraz ocakta ılıtıp öyle erittim mayayı. Şekeride biraz daha az koydum. Çok fazla geldi gözüme. İnanılmaz yumuşak oldular. Yaklaşık 2 tepsi çıktı. Aynı, gün an tükendi hepsi. O yüzden ertesi gün taze kalıyor mu?deneme şansım olmadı. Hamur çok yumuşak, tam kıvamındaydı. Bir daha yaptığımda, unu ölçmeye çalışırım. DOLAMA YAPIMI: Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Mardeaneyle açıyoruz. Çok inceltmeden. Kopardığımız hamurun yaklaşık 3 katı kadar açalım. Tam ortasına peyniri koyup yuvarlıyoruz. biraz ileri geri açtırıyoruz yuvarlayıp. sonra salyangoz misali uç tarafından başlayıp doluyoruz. Sevgili pınar, Sevgihocam teşekkür ederim. |
|
|