![]() |
|
![]() |
#1 | ||||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Pekmezli Helva
Bu tat mükemmel. Helva severim hem yağ, hem şeker, hem un var içinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Malzemeler tamam da ölçüler ve tarifi yok, kafamıza göre mi yapacağız? ![]() Pekmezin verdiği renk hoşuma gitti, zenci helva ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hemen tarif yazmıyacağım artık ![]() ![]() ![]() ![]() 500 gr pekmez tereyağı 5 silme kaşık nişasta Hepsini karıştırıp pişiriyoruz. Üzerine bol ceviz. İsterseniz kalıplara da dökebilirsiniz. AFİYET OLSUN. Düzenleyen aleydi : 22-11-2015 saat 00:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
İçinde su da vardır herhalde değilmi Aleydi?Sırf pekmezle içimiz yanar diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bu gözlemenizden daha basit,bu helvayı yapıp denemek istiyorum.Benim de un helvam güzel olur.Birgün yaptığım da fotoğraflamayı düşünüyorum.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Un helvası daha zor. Kavurma kıvamı özellikle. bekliyorum güzel tarifinizi merakla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevenleri bol olsun Sevgili Mücevher Çalısı ![]() ![]() Yiğenim bizdeyken komşum yapıp getirmişti. Ablam aradı. (Sizde bir şey yemiş, çikolata gibi çok tatlı, tutturdu ondan yap çok güzel ). Çalışan anne, zaman bulup yapmamış ablam galiba ![]() Komşum da çok güzel yapardı, kulakları çınlasın ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|