agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni23Beğeniler
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 14 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen cörekotu
  • 1 Gönderen Zülfinaz
  • 1 Gönderen Elbereth
  • 1 Gönderen Zülfinaz

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-03-2015, 17:24   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
İstiridye şeklinde börek

Hazırlaması çok kolay, 10-15 dakika içinde hazırlanan börek, çay demlenene kadar geçen bir sürede de pişiyor.

3 tane yufkadan hazırladım.

Fırını turboda 170 derecede ısıtın.

Bir yufkayı 4 parçaya böl, 3 yufkadan 12 adet börek çıkıyor.
2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve üzerine bir çay bardağı su ilave edin.
Dört parçaya kestiğiniz yufkanın bir parçasını alın. Daire kısmı yukarıda uç kısmı aşağıya doğru serin ve fırça ile yağlı suyu her tarafına sürün.

Name:  IMG_5777 (600 x 450).jpg
Views: 328
Size:  49.7 KB

Name:  IMG_5778 (600 x 450).jpg
Views: 329
Size:  51.1 KB

 
gilan beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2015, 17:27   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Daha sonra yuvarlak kısımdan uca doğru parmağınızla aşağıya doğru çekerek yufkayı büzün.

Name:  IMG_5779 (600 x 450).jpg
Views: 317
Size:  53.7 KB

Name:  IMG_5784 (600 x 450).jpg
Views: 342
Size:  51.7 KB

gilan beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2015, 17:35   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Yukarıda meydana gelen iki kulağı hafifçe üst üste bindirerek hazırladığınız iç malzemeyi koyarak sarmaya başlayın. Ben, ince ince maydanoz doğranmış beyaz peynir kullandım. Siz patatesli iç de kullanabilirsiniz.

Name:  IMG_5780 (600 x 450).jpg
Views: 307
Size:  53.5 KB

Name:  IMG_5781 (600 x 450).jpg
Views: 292
Size:  54.3 KB

Name:  IMG_5782 (600 x 450).jpg
Views: 302
Size:  48.6 KB


gilan beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2015, 17:39   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek sardığınız her böreği ters çevirerek tepsiye dizin.

Name:  IMG_5783 (600 x 450).jpg
Views: 296
Size:  49.0 KB

Name:  IMG_5785 (600 x 450).jpg
Views: 351
Size:  65.6 KB

Name:  IMG_5786 (600 x 450).jpg
Views: 315
Size:  49.7 KB


gilan ve badem beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2015, 17:45   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Bir yumurta sarısını çok az bir sıvı yağ ile iyice çırparak (sarı içine katılan sıvı yağ, böreği daha parlak gösterir) fırça ile yumurta sarılarını böreklerin üzerine sürün.

170 derece turbo ayarında ısıtılmış fırının orta rafında 25 dakika içinde börekleriniz kızarıyor.

Çayınız demlenene kadar kısa bir zaman içinde börekler de hazır oluyor.

Name:  IMG_5787 (600 x 450).jpg
Views: 336
Size:  69.0 KB

Name:  IMG_5789 (600 x 450).jpg
Views: 333
Size:  63.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2015, 18:18   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 255
Ellerinize saglik Güler hanim cok leziz görünüyorlar, bunu birde sade eski kasarla denemenizi tavsiye ederim o da cok güzel oluyor

Güler beğendi.
cörekotu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2016, 10:27   #7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 34
Müthiş görünüyor

Güler beğendi.
Zülfinaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2016, 10:53   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-09-2015
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 46
Güler Hanım teşekkürler. Şeklini nasıl yaptıklarını hep merak ediyordum. Çok güzel açıklamışsınız, ellerinize sağlık.

Güler beğendi.
Elbereth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2016, 12:57   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 34
Bu güzel tarifi kızımın doğum gününde hazırladım, ben tulum peyniri ve maydonoz kullandım herkes çok beğendi.

Patatesli böreği tarifinizide ilk kızımın yaş gününde kullanmıştım,börek tariflerinizi yaş gününde kullanmak geleneksel hale geldi bizim evde.

Güler beğendi.
Zülfinaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019