22-03-2015, 17:24 | #1 |
Moderatör
|
İstiridye şeklinde börek
Hazırlaması çok kolay, 10-15 dakika içinde hazırlanan börek, çay demlenene kadar geçen bir sürede de pişiyor. 3 tane yufkadan hazırladım. Fırını turboda 170 derecede ısıtın. Bir yufkayı 4 parçaya böl, 3 yufkadan 12 adet börek çıkıyor. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve üzerine bir çay bardağı su ilave edin. Dört parçaya kestiğiniz yufkanın bir parçasını alın. Daire kısmı yukarıda uç kısmı aşağıya doğru serin ve fırça ile yağlı suyu her tarafına sürün. |
22-03-2015, 17:35 | #3 |
Moderatör
|
Yukarıda meydana gelen iki kulağı hafifçe üst üste bindirerek hazırladığınız iç malzemeyi koyarak sarmaya başlayın. Ben, ince ince maydanoz doğranmış beyaz peynir kullandım. Siz patatesli iç de kullanabilirsiniz. |
22-03-2015, 17:45 | #5 |
Moderatör
|
Bir yumurta sarısını çok az bir sıvı yağ ile iyice çırparak (sarı içine katılan sıvı yağ, böreği daha parlak gösterir) fırça ile yumurta sarılarını böreklerin üzerine sürün. 170 derece turbo ayarında ısıtılmış fırının orta rafında 25 dakika içinde börekleriniz kızarıyor. Çayınız demlenene kadar kısa bir zaman içinde börekler de hazır oluyor. |
23-06-2015, 18:18 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 261
|
Ellerinize saglik Güler hanim cok leziz görünüyorlar, bunu birde sade eski kasarla denemenizi tavsiye ederim o da cok güzel oluyor |
03-03-2016, 10:27 | #7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 34
|
Müthiş görünüyor |
10-03-2016, 12:57 | #9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 34
|
Bu güzel tarifi kızımın doğum gününde hazırladım, ben tulum peyniri ve maydonoz kullandım herkes çok beğendi. Patatesli böreği tarifinizide ilk kızımın yaş gününde kullanmıştım,börek tariflerinizi yaş gününde kullanmak geleneksel hale geldi bizim evde. |
|
|